Eljön az idő, mikor megértjük, hogy nem az anyagiak számítanak igazán az életben, hanem azok az emberek, akik körülvesznek minket, akiknek a jelenléte valódi kincs az életünkben. Hiszen az életben nem az anyagi javak a legértékesebbek, hanem a lelkiek.

Lehet, hogy néha előtérbe helyezzük a tárgyi dolgokat, a külsőségeket és elfeledkezünk erről az egyszerű tényről: minden sokkal könnyebb, ha van mellettünk valaki, akire támaszkodhatunk.

Lehet szó akár önmagunkról, akár másokról. A legfontosabb az, hogy szívünk tele legyen szeretettel és barátsággal.

Személyes fejlődésünk alappillére az, hogy szeretni és értékelni tudjuk a környezetünket.

Érzelmi gazdagságunk az egészséges és kölcsönös barátságból, szerelemből és azokból a kapcsolatokból áll, amelyeket az életünk során kötünk. A barátságoknak és a családnak más jelentőségük van minden életszakaszban, de végül rádöbbenünk, hogy nem a munka, a pénz, vagy a tökéletes külső az, ami igazán számít.

Léteznek varázslatos emberek a Földön. Biztos, hogy te is találkoztál már ilyenekkel. A világ minden pontján megtalálhatók. Külsőre és viselkedésükben nem különböznek másoktól, ezért is lehet nehéz őket felismerni. De ha megismersz egy ilyen személyt, többé nem tudod elfelejteni őt.

Elárulok neked egy titkot: ezeknek az embereknek olyan erős varázsa van, hogy ha egyszer kapcsolatba kerültél velük, soha nem tudod őket elfelejteni.

Ezek a „varázslatos emberek” azok, akikkel boldogsággal töltenek el minket. Ők segítenek, hogy szárnyalhassunk, tündökölhessünk. Ők azok, akik iránymutatásukkal megszabadítanak minket a fájdalmas gondolatoktól és tapasztalatoktól.

Ezekkel az emberekkel szívesen megosztjuk az otthonunkat, a gondolatainkat, az érzéseinket. Egészséges kapcsolatokban élhetünk velük, amelyek által többek leszünk. Ezen kapcsolatok által bölcsebbé válunk, és fejlődik az érzelmi intelligenciánk.

Minden kétséget kizárólag, az életben az a legfontosabb, hogy ilyen emberek közelében légy. A kapcsolat pedig minden egoizmus, minden negatív gondolat vagy érzelem nélkül működhessen. Hiszen a helyet, ahol élünk, csak a minket körülvevő emberek változtathatják otthonná.

Nagyon fontos, hogy tudjunk szeretni, és megértsük azokat, akik az életünk részei. A mi érzelmi gazdagságunk által lelhetünk békére önmagunkkal és másokkal is.

Forrás: filantropikum.com