Különleges multimédia-kiállítás és fényshow költözött a 250 éves fővárosi Füvészkertbe: egészen március 3-ig sétálhatunk az Alice Csodaországban mesének jellegzetes látványosságaival feldíszített kertben.

A háromhektáros botanikuskertben negyven attrakcióval várják a látogatókat mesejelenetekkel, karakterekkel, és fotópontokkal, illetve a feldíszített fák és növények is elkápráztatják az ide érkezőket. Néhány elem pedig interaktív: zenei vagy fényjáték show keretében.

Mese a Füvészkertben

Október 20.-tól minden este egyedülálló fényinstallációval várja az érdeklődőket az ELTE Füvészkert. Külön izgalmas, hogy a látogatók sötétedés után sétálhatnak a varázslatos környezetben. A látványos fény és hangjáték által a gyerekek felnőtteknek is úgy érezhetik, mintha maguk is a mese részévé váltak volna.

Nem árt a növényeknek a hő

Azokat, akik aggódnának a környezeti károk miatt, Papp László az ELTE Füvészkert botanikusa és Kiszel Péter az ELTE Füvészkert főkertésze az Énbudapestem.hu interjújában nyugtatott meg: a hideg időjárásban a növényeknek biztosan nem fog ártani az izzókból kibocsátott fény és hő, bioritmusukra ez nem lesz hatással.

A rovarokra, kisállatokra sem veszélyes

A rovarok és kisebb állatok esetében a szakembereknek az az álláspontjuk, hogy mivel minimális az UV-sugárzása a LED-fényszóróknak, így nem fogják oda vonzani a bogarakat és kárt okozni bennük.

Esti nyitvatartás

Az Alice Csodaországban tematikájú kiállítás hétfőtől csütörtökig 17 órától 20 óráig, péntektől vasárnapig és ünnepnapokon pedig 17 órától 21 óráig látogatható.

Nem ez az egyetlen fénykiállítás Budapesten

A Margitsziget szívében, a Palatinus strand hatalmas területén épült meg 2022 októberében a Lengyelországban már népszerű, több nagyvárosban is megfordult Lumina park. Az attrakcióra az első évben több mint 200 ezren voltak kíváncsiak. A látogatók leginkább Budapestről, az agglomerációból és a város 100 km-es körzetből érkezett, de megesett az is, hogy vidékről buszos utakat szerveztek kimondottan a park meglátogatására.

Budapest 150. születésnapját ünneplik a Lumina Parkban is

A Lumina Park idén a főváros 150. születésnapja alkalmából, Budapest egy-egy történelmi jelentőségű pillanatát idézi meg. A fényes séta a római korral, Aquincummal, a légiósokkal és a gladiátorokkal kezdődik. Kiemelt figyelmet kapott a már egyesült, 19. század végi Budapest, a dicső kor hangulata.

Ikonikus jelképek
A parkban a főváros ikonikus jelképei is feltűnnek, úgymint a Lánchíd, a kőoroszlánok, az Országház és számos további emlék, helyszín és épület a főváros történelmének kiemelkedő korszakaiból. A kiállítás 2024. január 15-ig látogatható.

Bővebben a fényshowról itt olvashatsz.

Fotók: Welovebudapest/Facebook, Facebook/Füvészkert

Forrás: Budapestkörnyéke.hu