Hevér Gábor magyar színész, szinkronszínész hangját mindenki hallotta már, aki csak egy Leonardo DiCaprio filmet is látott.

A kezdetek a Titanicig vezetnek vissza, és 22 év alatt csak egy olyan film volt, amiben a Hollywood-i sztár nem Hevér Gábor magyar hangján szólalt meg. A népszerű szinkronszínész azonban rengeteg más produkcióhoz is kölcsönzi a hangját, mint mondta, ő a Pixar egyik kedvence, sok animációs hőssel a háta mögött.

A közelmúltban jelent meg Leonardo DiCaprio legújabb filmje, a Megfojtott virágok, Martin Scorsese rendezésében:

„Karakterének megfelelően nem beszél sokat ebben a filmben, de ennek ellenére most is imádtam őt szinkronizálni. Egy remek színésznek tartom, aki minél idősebb, annál jobb színész szerintem, és ha nem túl jól sikerült filmben is játszott, abban is mindig kiváló alakítást nyújtott. Nagyon jó szerepeket is kap, és nagy nevekkel dolgozik együtt” – mondta Hevér Gábor színész, szinkronszínész a Rádió7 a Mi reggelünk műsorában.

Hozzátette, már 22 éve tart a „kapcsolatuk”, és egyedül a Part című filmben nem ő adta magyar hangját Dicaprionak. Ragaszkodnak hozzá, ő pedig már minden rezdülését ismeri az amerikai színésznek. Nincs nehéz dolga a népszerű világsztárral, a témában úgy nyilatkozott: „Jó színészt mindig könnyű, és ő az”.

Hevér Gábor azt is megosztotta, a Wall Street farkasa volt az egyik kedvence, a leghosszabb pedig a Titanic volt, amiben kölcsönözte a sztár hangját.

Azonban nem csak DiCapriot szinkronizál, James McAwoy-t is és nagyon sok animációs filmben is hallhatjuk Hevér hangját.

Kiemelte, a Pixar szinte “beleszeretett” a hangjába, így aztán sorozatosan kérik fel Pixar filmekhez is, a L’ecsót például imádta, ahol ő volt a kis patkány hangja.

A kiválasztás folyamatában egyébként minden egyes filmnél az elsőleges passzus egy hangsáv kiküldése a filmet gyártó cégtől, amikor azt vizsgálják, hogy az adott karakterhez passzol-e a szinkronszínész hangfrekvenciája.

Hevér Gábor – legutóbb a Pinoccioban a tücsök hangja volt, amiben énekelnie is kellett.

Forrás: promenad24.hu