Úgy gondolja, a szépségverseny is közel áll a prost*túcióhoz.

Görög Zita először beszélt egy, a Telexnek adott interjúban a modellkarrierről, a szépségversenyek árnyoldaláról, a családon belüli alkoholizmusról, és a dubajozó lányok valódi életéről.

Nincs olyan család, ahol ne ütné fel a fejét alkoholizmus

„Az apám egy rendes ember, aki iszonyatosan jó szándékú és jóindulatú, csak egyszerűen ebből a betegségből nem tud kijönni, de nincs is betegségtudata. Bár az elmúlt tíz évben talán van, de én körülbelül 25 éve harcolok azért, hogy ő gyógyult alkoholista lehessen: elvonókra vittem el, álltam anyagilag a kezeléseket, ám mégis mindig visszacsúszott” – mondta a modell.

„Azt gondolom, egy olyan országban, ahol most élünk, nincs család, ahová ne jutna legalább egy olyan ember, aki alkoholizmussal küzd. Kimondhatjuk, hogy egy iszonyatosan beteg társadalomban élünk, ahol még mindig az a legkönnyebb, ha nem mutatjuk ki a sérülékenységünket, hanem megpróbáljuk elfojtani magunkban.” – zárta sorait.

Párizsban napokra bezárták egy lakásba

Az első párizsi modellkedése idején az ügynökségnél elkobozták az útlevelét, és napokra bezárták egy lakásba. A modell elmesélte, hogyan jutott vissza Magyarországra:

„Ami nagyon szürreális, és már nem tudom, csak beképzeltem-e magamnak, hogy Lionel Richie járt-e a párizsi stúdióapartmanban – ahol mi, lányok el voltunk szállásolva –, avagy egy hozzá hasonló fószer, de végül az illető visszakérte az útlevelemet, majd belerakott körülbelül kétezer frankot, hogy meg tudjam venni Budapestre a jegyet, és így hazajöhessek.”

Nagyon rossz élménye volt Dubajban

Egyszer járt Dubajban egy megbízhatónak tartott ügynökséggel, de már a szállodában nagyon kellemetlen helyzetbe került. „Megjelent egy szőke csaj, magyarul beszélt, pont úgy nézett ki, ahogy általában a porn*filmekben kinéznek ezek a lányok, majd azt mondta, kapjuk össze magunkat, mert visznek vacsorázni”.

Görög eleinte nem szeretett volna menni, de végül beleegyezett, mert nem akart konfliktust.

„Egy hatalmas kertbe vittek minket, ahol vizet köpő delfinek voltak aranyból… Undorító volt az egész, és ami a legdöbbenetesebb volt, hogy a Valami Amerika 1 egy akkora óriáskivetítőn ment, mint ez a stúdió. Tehát akkor hány magyar lány lehetett ott?

Én ott kaptam egy pánikrohamot, elkezdtem sírni-üvölteni, hogy engem vigyenek ki, mert közben megpillantottam a naplementében a bikiniben mászkáló lányokat, akik tojásokat vittek vissza a homokból, és ha nem törték össze, kaptak pénzt a bugyijukba.”

Őt is degradálja, ha egy celebeskedő prostit modellnek neveznek

„Azt gondolom, a szépségversenyek sokkal közelebb vannak a prosti*úcióhoz, mint a high fashion. De vannak olyan ügynökségek, akik azt mondják, modelleket keresnek, ám ezt a bujtatott szörnyűséget viszont nem szeretem. Nekem a csendes pros*ikkal semmi bajom, akinek ez a választott életútja, ezért felrak egy hirdetést, vagy szájról szájra terjed a híre, és ebből él meg. Azzal van bajom, amikor ezek a pros*ituáltak elkezdenek celebeskedni, beülnek a reggeli műsorba, a nevük alá pedig azt írják, hogy ‘modell’. Azzal ugyanis engem degradál.”

Nem mutogatja a karitatív tevékenységeit

Az orosz–ukrán háború kirobbanása után hónapokig önkéntesként segített az érkező menekült családoknál, de hajléktalanoknak is be szokott vásárolni, ám az ilyen jellegű karitatív tevékenységeit nem reklámozza.

„Ezen nagyon sokat gondolkodtam, és még mindig nem tudom ezt meglépni, mert annyira öncélúnak érezném. (…) Abban a helyzetben, amikor segítséget nyújtok, nagyon sokszor a kocsiban hagyom a mobilom. Amikor a gyerekemmel társasozom, azzal sem árasztom el az Instát. Nekem a segítségnyújtás is az intim szférámhoz tartozik, ez az én dolgom, az önismereti utam része”

– mesélte Görög Zita.

A Telex által készített teljes videó-interjút itt tudod megtekinteni.

Forrás: Blikk.hu