Nincs kell bele sütőpor, se élesztő!


Nagyon egyszerűen, 10 perc alatt elkészíthető a bögrés palacsintafánk, aminek az egész család örülni fog.

Az elkészítéshez forró tejbe kerül a liszt, így növelve a térfogatot. Az eredmény pedig egy palacsintaízű, lágy és pufi, ellenállhatatlan finom sütemény.

Ez egy nagyon régi recept, és nem titok, hogy a “régiek” jól tudtak spórolni. Így lehetséges, hogy egy bögre lisztből, egy bögre tejből, három tojásból és némi cukorból húsz pufi fánk is készülhet.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók 20 darabhoz:

– egy bögre liszt
– egy bögre tej
– 3 tojás
– 1-2 evőkanál cukor
– csipet só
– olaj a kisütéshez
Nézzük hogyan készül:

A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (akár turmixgéppel!) kisebb adagokban a lisztet, majd egyenként a tojásokat. Ezt követően az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert nem szabad hirtelen megsülniük! Egy olajba mártott kanál segítségével gömböket formálunk a tésztából majd aranybarnára sütjük őket. Többször forgassuk meg a fánkokat, már a sütés kezdetétől, mert ha hirtelen megsül az egyik fele, akkor nem tudnak majd a gombócok átfordulni. Vaníliás cukorral meghintve tökéletes.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: minden-egyben.com