Itt tartják Európa egyik legszebb karácsonyi vásárát

A budapestit is választották már legszebbnek.

Itt tartják Európa egyik legszebb karácsonyi vásárát

Azonban az észt főváros, Tallin is nevezetes a csodaszép karácsonyi díszvilágáról.

Kiváltképp különleges hangulatot teremet Tallinnban az, hogy Európa leghavasabb városa, így általában fehér hótakaró borítja be az ünnepek idején.

A település másik szépsége, az érintetlenül megőrzött óvárosi rész.

A Tallinn egyik érdekessége, hogy a legendák szerint 1441-ben itt állítottak először a világon közösségi karácsonyfát.

A karácsonyi vásárra minden évben több mint félmillióan kíváncsiak a világ minden tájáról. A helyiekből pedig árad a szeretet.

Program is akad bőven

A körhinta és a Mikulás biztosítja, hogy a gyerekek is jól szórakozzanak, mialatt a felnőttek kiváló minőségű kézműves termékekből választhatnak, illetve megkóstolhatják a helyi észt fűszeres forralt bort, ami több ízben is kapható.

A híres városháza téri piacon hétvégén különböző előadásokat, illetve észt és külföldi fellépők által adott koncerteket láthatunk, ráadásul a Mikulás többnyelven, műsorvezetőként vesz részt a programokban.

Tallin ilyenkor Gingerbread Mania című kiállítás is megtekinthető, amelyen száz művész mézeskalácsból készült alkotásai láthatók. A karácsonyi vásár december 1-től január 7-ig tart.

A Lonely Planet 2018-ban ár-érték arányban is a legjobbnak ítélte Tallinnt az egész világon, mivel tényleg meglepően olcsó egy hely. Természetesen ez is viszonyítás kérdése.

Forrás: roadster.hu