Hofi Géza 36 évig rajongott első nagy szerelméért: őket tényleg csak a halál választotta el egymástól

Hofi Géza, egykori híres humorista csak 23 éves volt, amikor elvette feleségül Vnoucek Margitot, nagy szerelmét. Rajongásig imádták egymást, románcuknak végül az asszony halála vetett véget.

Hofi Géza 36 évig rajongott első nagy szerelméért: őket tényleg csak a halál választotta el egymástól

Döcögős út vezetett a sikerig

Hofi Géza 1936-ban született Budapesten: a szülei üzemvezetőként dolgoztak, nagyapja pedig Rácalmáson volt községbíró.
Általános iskolai tanulmányait Kőbányán végezte, az érettségi után pedig eldöntötte, hogy a színművészetire jelentkezik, ám próbálkozásai háromszor is sikertelennek bizonyultak.

Mivel a színpadról szőtt álmait a porba hulltak, hamarosan a Kőbányai Porcelángyár munkatársa lett, innen iratkozott be később Rózsahegyi Kálmán színiiskolájába, párhuzamosan pedig a kőbányai téglagyár színjátszó csoportjában játszott.

Az ötvenes évek végén Jászberényben teljesített katonai szolgálatot, mint írnok: itt ismerte meg első feleségét, Vnoucek Margitot, aki halála napjáig támogatta őt mindenben.

1959-ben még senki sem gondolta, hogy Hofi hamarosan a magyar kabaré történetének egyik legnagyobb alakja lesz, sőt, még talán szeretett felesége sem, akinek ebben az évben fogadott örök hűséget.

Hosszú ideig tartott szerelmük

Hofi Géza és felesége, Facebok/Magyar Tévé Csatornák

A két fiatal románcát a szülők eleinte nem támogatták, ám ez nem feszélyezte románcukat. Hofi a házasságkötés után közel negyven évig kitartott a vörös hajú nő mellett, akit „vörös dög”-nek becézett.

1968-ban Hofi berobbant a köztudatba a rádióban elhangzó Táncdalfesztivál-paródiájával, innentől kezdve nem volt megállás: egy egész ország rajongott érte. Pályafutása során mindvégig töretlen volt a sikere, kabaréinak hangvételével, egyedi stílusával, humorával örökre beírta magát a történelemkönyvekbe.

Hofi Géza Facebook/Origo

Margit sok évig szerető és hű társként támogatta mindenben, hatalmas törés volt a komikus életében, amikor 1995-ben elhunyt a felesége.

Hofit nagyon nehezen viselte Margit elvesztését. Majd váratlanul ismét belépett az életébe a szerelem Kövér Ildikó személyében, aki húsz évvel volt nála fiatalabb. A humorista másodszor is megnősült, s 2002-ben bekövetkezett haláláig élt az asszony mellett.

Forrás: femcafe.hu