Elítélték a világhírű énekesnőt: Shakira több millió eurós adócsalást követett el

Mik vannak!

Elítélték a világhírű énekesnőt: Shakira több millió eurós adócsalást követett el

Elítélték Shakirát Spanyolországban.

Ebben a hónapban született meg az ítélet: Adócsalás bűncselekményében vallotta magát bűnösnek Shakira, hogy elkerülje a börtönt. A világhírű, Grammy-díjas énekesnőnek 7,3 millió eurós (2,7 milliárd forint) pénzbírságot kell fizetnie, illetve hároméves felfüggesztettet kap büntetlen előéletére való tekintettel.

A barcelonai ügyészséggel kötött megállapodása részeként hétfőn bűnösnek vallotta magát adócsalás bűncselekményében Shakira kolumbiai énekesnő, hogy biztosan elkerülje a börtönt – írja az MTI.

Az ügyészség eredetileg 23,8 millió eurós (8,8 milliárd forint) büntetést és nyolc év két hónapos szabadságvesztést kért a világsztárra.

„Most az a legfontosabb számomra, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy a gyermekeim teljes életet éljenek, és arra összpontosítsak, ami igazán fontos: látni őket felnőni és időt tölteni velük, és nem kitenni őket annak a gyötrelemnek, hogy az anyjukat egy büntetőperben látják”

– fogalmazott Shakira az ügyben kiadott közleményében.

Egyébként Spanyolország már másodszorra vádolta meg Shakirát adócsalással. Az spanyol ügyészek állították, hogy Shakira nem fizetett be a 2018-as jövedelme után 6,7 millió eurót, az adófizetés elkerüléséhez pedig egy adóparadicsomban működő offshore céget használt.

Még csak nem is ez volt az énekesnő első bírósági ügye. Az ügyészek szerint az énekesnő a 2012 és 2014 közötti időszak több mint felét Spanyolországban töltötte, ezért ebben az országban kellett volna adót fizetnie annak ellenére, hogy bejegyzett lakhelye a Bahamákon volt.

Az énekesnő ekkor ártatlannak vallotta magát, és kifizette ezt a 14,5 millió eurós (5,3 milliárd forintnyi) tartozást, és további 3 millió euró (1,1 milliárd forint) kamatot.

Kép: Facebook/Shakira

Forrás: rtl.hu