Bizalmas információkat közölt a hospiceház vezetője: erről beszélnek haláluk előtt a betegek

Szívszorító.

Bizalmas információkat közölt a hospiceház vezetője: erről beszélnek haláluk előtt a betegek

Dr. Sarah Wells, 20 éve dolgozik palliatív orvosként az angliai Solihullban található Marie Curie Hospice Házban (a végstádiumú betegek méltó halálát biztosító intézmény) és büszke arra, hogy halálos betegekről gondoskodhat.

Az intézményben egyszerre akár húsz olyan beteget is ellátnak, akiknek csak hetei vannak hátra. A doktor megosztotta, összesen mintegy 2000 gyógyíthatatlan beteget ápolt munkája során, és azt mondja, hogy bár sok idős volt köztük, de aránytalanul sok fiatal is.

Azt is állítja, észrevette, hogy amikor az emberek a végéhez közelednek, akkor az emberek arról kezdenek beszélni, hogy elveszett hozzátartozóikat látják.

Bár Sarah Wells nem vallásos, mégis azt állítja, hogy ezek az élmények megerősítették a túlvilágba vetett hitét – írja a Mirror.

„Ha azt mondják, hogy látták az anyjukat, egy elveszített gyermeket, vagy akár egy háziállatot, akkor már tudom, hogy csak órák vagy napok vannak hátra.

Egyáltalán nem vagyok vallásos, de a túlvilágba vetett lelki hitemet a munkám megerősítette. A betegek nem annyira Istenről beszélnek nekem, hanem az elhunyt rokonokról, akiket látnak hozzájuk jönni.”

Dr. Wells mesélt egy nőről is, aki szívelégtelenségben szenvedett, és rettegett a haláltól, miután látta, hogy az édesapja ugyanebben a betegségben szenvedett.

„Megnyugtattuk, hogy a haldoklás általában békés folyamat, szerveik lelassulnak, és eszméletlenné válnak, hallják és érzik a kéz érintését, még akkor is, ha nem tudnak kommunikálni” – mesélte a doktornő.