Lehelet vékony túrós pite: annyira puha, szinte szétolvad szánkban

Nyami.

Lehelet vékony túrós pite: annyira puha, szinte szétolvad szánkban

Annyira omlós, vékony tésztájú és puha ez a sütemény, hogy alig lehet letenni.

Íme, a túrós pite recept:

Kétféle módon is el lehet készíteni, ha nincs időd tésztát gyúrni, készítsd mirelit réteslapból, úgy is nagyon finom és villámgyorsan megsül.

Hozzávalók:

500 g liszt
3 tojás sárgája
120 g vaj
3 evőkanál cukor
20 g élesztő
3 evőkanál tejföl
tej (hogy gyúrható tszta legyen)

vaníliacukor

Vagy egy csomag mirelit réteslap, 6 dkg olvasztott vaj.

Töltelék:

750 g tehén túró
3 evőkanál tejföl
150 g cukor
3 tojás sárgája
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
6 tojás fehérjéből felvert kemény hab
vaníliacukor
1 citrom reszelt héja

Fagyasztott réteslapból is elkészítheted ezt a süteményt. Egyenként kenj meg olvasztott vajjal 3 réteslapot, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és halmozd rá a tölteléket. Fedd be három, vagy tetszés szerint egy bevajazott réteslappal és közép meleg sütőben süsd aranybarnára,

A töltelék: a tojásfehérjéből verjünk kemény habot. A többi hozzávalót dolgozzuk össze és keverjük hozzá a habot.

Készítsük el a tésztát a lisztből, tojássárgájából, vajból, cukorból, a langyos tejben felfuttatott élesztőből, tejfölből, tejből amennyi szükséges, sóból és vanílicukorból gyúrjuk jól össze és dagasszuk egy kicsit, majd hagyjuk kelni. Amikor megkelt osszuk kettőbe a tésztát, nyújtsuk belőle két lapot, az egyik lapot tegyük papírral bélelt tepsibe, halmozzuk rá a hozzávalókból elkészített tölteléket, fedjük be a másik lappal és kenjük le felvert tojással. Tegyük be sülni előmelegített sütőbe. Alacsony lángon süssük, ameddig szépen megpirul.

Jó étvágyat hozzá!

Kiemelt kép: minden-egyben.com

Forrás: minden-egyben.com