Elképesztő: több éve lejárt élelmiszerek, eldobált cigicsikkek, töménytelen kosz miatt bezáratott egy albán pékséget a Nébih

Figyeljünk oda, hogy honnan vásárolunk!

Elképesztő: több éve lejárt élelmiszerek, eldobált cigicsikkek, töménytelen kosz miatt bezáratott egy albán pékséget a Nébih

Bezáratott egy váci albán pékséget és cukrászüzemet a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságok és higiéniai problémák miatt.

Magyarország gazdag albán pékségekben, gyors és olcsó termékei miatt pedig nagyon népszerű, azonban a pékáruk készítésével, és az alapanyagok minőségével kapcsolatban is több kritika megfogalmazódott már.

A Csocsaj Kft. váci üzemében az ellenőrzésen összesen 961 kg nem nyomonkövethető és lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert találtak, volt köztük olyan is, ami több éve lejárt. A hivatal szerint a pékség rendezetlen volt, nem volt kitakarítva, a helyiségek fala, mennyezete és padlója is koszos volt.

A Nébih részletesen felsorolta a hiányosságokat, például, hogy

-az üzem több helyiségében nem működött a világítás;
-a hűtőkamrában a kész és félkész csomagolatlan termékeket együtt tárolták a földes áruval;
-koszosak voltak a berendezések;
-a zöldség-előkészítő előterében található kézmosó csaptelepe kiszakadt;
-az előtér padlóján is cigarettacsikkek voltak.

A hivatal azt is hiányolta, hogy a dolgozók nem viseltek megfelelő munkaruházatot, és érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálattal sem rendelkeztek, nem működtették a dokumentációs rendszert, így nem lehetett nyomon követni a pékségben előállított élelmiszereket sem. A pékség állapotáról egy videót is feltöltött az oldalára a hivatal:

A romlott és lejárt szavatosságú élelmiszereket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, az ügyben eljárás és bírság megállapítása folyamatban van.

Forrás: telex.hu