10 jel, amely arra utal, hogy el vagy fáradva lelkileg

A lelki problémákat sokszor nem vesszük olyan komolyan, mint a testieket.

10 jel, amely arra utal, hogy el vagy fáradva lelkileg

Nehezebb időszakok után a lélek pihenésre vágyik, feltöltődésre, megértésre. Azonban sokszor nem halljuk suttogó hangját, és csak akkor kapunk észbe, amikor orvoshoz kell mennünk. A lelki eredetű megbetegedések, mint a szorongás, depresszió, stressz kialakulásának megelőzése érdekében az alábbi 10 jelre kell odafigyelnünk:

1. A nap folyamán folyamatosan fáradtnak érzed magad, leginkább csak aludnál, pihennél. Éjszaka pedig nem tudod normálisan kialudni magad, mert szorongsz, tervezel, agyalsz. Gyakran előfordul, hogy rémálmok és erősen intenzív álmok gyötörnek.

2. Testi tünetekkel küzdesz, látszólag komolyabb indok nélkül: fájdalommal, izomfeszültséggel gyulladással, gyomorproblémákkal, homályos látással, fejfájással.

3. Ha valaki megkérdezi, hogy a mi a bajod, nem tudsz okot adni rá, mivel valójában te magad sem tudod, csak egy erős letargiát és nyomást érzel magadon. Nem tudod megfogalmazni, hogy mit érzel, de megszabadulni sem tudsz a negatív energiától.

4. Szétszórt és figyelemhiányos vagy, hiszen az elméd és a tested nincs összhangban.

5. Intenzív érzelmekkel kell megküzdened nap mint nap, ez igaz mind a negatív, mind a pozitívakra. Egyik pillanatban még tele vagy szeretettel, a másikban pedig már erős kétségbeeséssel, és szomorúsággal küzdesz.

6. Időnként enyhe pánikrohammal és krónikus szorongással is küzdesz.

7. Magányosnak érzed magad még társaságban is, úgy gondolod, hogy a legtöbb ember nem ért meg, állandóan védekező állásban vagy, nem tudod, kiben bízhatsz.

8. Sokszor vagy féltékeny, dühös, és negatív szemüvegen keresztül nézed a körülötted zajló dolgokat. Nem érted, hogy miért vagy ilyen, mivel általában kedves, érdeklődő, pozitív személy szoktál lenni.

9. Gyengének érzed magad fizikailag, minden mozgás nehezedre esik, úgy érzed, nincs energiád. Nem motivál, hogy sportolni menj, inkább tehernek érzed, nem szereted a kötelező dolgokat.

10. Sokszor félsz és bizonytalan vagy a jövővel kapcsolatban. Gyakran van eleged van mindenből, és nem sok értelmét látod a jövőről való ábrándozásnak.

Kiemelt kép: pexels.com

Forrás: Filantropikum.com