A Bagossy Brothers zenekar is készült az idei ünnepi időszakra. Egy karácsonyi albumot adott ki november 23-án, aminek egyik legszebb dala a „Hull a hó”.

A dal 3 nappal ezelőtt került fel a Youtube csatornára, de máris nagy nézettségnek örvend, több mint kétszázezren látták. Az album elkészítéséhez a frontember szerint régi karácsonyi dalok adtak inspirációt, amit a zenekar tagjai családdal, barátokkal énekelgettek gyerekként.

A lemezt nyáron vették fel a Balatonon, így a strandra igyekvők nagy meglepetéssel fogadták, hogy napok óta valakik karácsonyi dalokat hallgatnak folyamatosan.

„Már évek óta érlelődött bennünk egy karácsonyi lemez elkészítésének a gondolata. Először az Esti ének című dalunk született meg nyolc évvel ezelőtt, aztán tavaly Ligeti Gyuri producerünk ötletétől vezérelve megírtam az Égnek a fényeket. Idén felelevenítettünk néhány olyan ünnepi dalt, amit gyermekkorunkban énekeltünk a családdal és barátokkal, ehhez pedig az augusztusi kánikulába kerestük a téli ihletet, amelyre a legjobb alkalomnak a zenekar közös balatoni kéthetes összetartása bizonyult” – mondta Bagossy Norbert.

„Így eshetett meg, hogy a 35 fokban a strandra igyekvő emberek azt hallhatták, hogy a parttól pár utcányira valakik napokon át folyamatosan karácsonyi dalokat hallgatnak. Többek között itt mutattam meg a címadó, Ünnep című dalt először a fiúknak. Azt gondolom, egy igazán kerek lemezt sikerült összehozni, amiben megpróbáljuk átadni egy picit azt, ahogyan mi éljük meg a karácsonyt” – meséli Bagossy Norbert, a zenekar frontembere.

„Hull a hó az ég megszakad,

ajtó nyílik az angyalnak.

Boldogságból csak úgy elég,

ha te adod annak melegét.

(..)

Az asztalon alma, mogyoró

s szeretni szeretve volna jó.

Szeretőjét öleli úgy a leány,

hogy ragyogjon az öröm fel az orcán.

(..)

Szentek jöjjetek hozzatok,

a mennyekből egy csepp harmatot.

Csillagból az égen van elég

s földre száll az angyal az emberért.”

A régi jó karácsonyi dalok mellé örömteli megismerni egy-két új slágert, ami talán szintén bekerül a karácsonyi „slágerlistánkba”.

Forrás: Filantropikum.hu