Az ünnepi időszak alkalmával a Bagossy Brothers zenekar kiadott egy karácsonyi lemezt Ünnep címmel november 28-án. Az albumról az első daluk, az „Égnek a fények” címmel jelent meg tavaly, amely pillanatok alatt elnyerte az emberek tetszését, a zenei klipet egy gyergyószentmiklósi koncert alkalmával vették fel.

A székelyföldi csapatot különleges dolgok inspirálták az album megalkotásában: klasszikusok átdolgozása helyett részben a zenekari tagok gyermekkorát kísérő, szülőföldjükre jellemző népi- és egyházi énekekhez nyúltak vissza és formálták őket saját stílusukra, amik mellé saját szerzemények is kerültek.

A szóban forgó dalt, itt tudjátok meghallgatni:

“Ha egy héttel ezelőtt valaki azt mondja, hogy lesz idén egy karácsonyi dalunk, nem biztos, hogy hittem volna neki. Aztán belépett a stúdióba a producerünk, Ligeti Gyuri és azt mondta, hogy erre a dalra most van szükség, most kell megszületnie. Hazamentem, és másnapra elkészült az Égnek a fények című szerzemény. Meghangszereltük és rögzítettük, ahogy Zsombi a Szent Miklós templomban feljátssza az orgonabetétet, majd elkészült a végleges felvétel” – nyilatkozta a dal születéséről a zenekar énekese.

“Felhívtuk a barátainkat, a What’s in the Box Productions-nél, és megkértük őket, hogy vegyék videóra, amint a dalt először előadjuk Gyergyószentmiklós főterén, advent harmadik vasárnapján. Mindig is közel állt hozzánk a karácsonyi időszak és boldog vagyok, hogy adni tudunk az embereknek egy kis melegséget, talán pont akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá. Áldást, békességet!” – nyilatkozta a dal megalkotásának körülményeiről Bagossy Norbi, a zenekar frontembere.

Úgy tűnik a közönséget sem hagyta hidegen, a dalhoz sok pozitív komment érkezett:

„Lelket gyógyító zene minden embernek! Áldott ünnepeket Mindenkinek!” – írta egyik hozzászóló a YouTube-on.

„Csoda dal! Nagyon sokszor meghallgatom egymás után. Annyira jó érzéssel tölt el és boldogság árad belőle,ilyenkor azt érzem, hogy mindenem meg van az életben,kivéve Apukám, aki karácsonykor halt meg és ez a dal a gyerekkoromat idézi fel Vele” – tette hozzá egy másik.

A lemez nevadója, Ünnep című dal, amely klipjének vidám, karácsonyi hangulata minket is megragadhat:

Kiemelt kép: Youtube
Forrás: nőklapja.hu Filantropikum.com