Dr. Karsai Dániel ügyvéd, alkotmányjogász kavarta fel néhány hete az állóvizet, amikor a sajtó által felkapott Facebook-posztban először írt az ALS nevű betegségéről. Ez egy gyógyíthatatlan betegség, amely a központi idegrendszert érinti. Hatására az izmokat mozgató idegsejtek elsorvadnak, idővel teljes bénulást idézve elő.

Ahogy arról írtunk, Karsai utolsó kívánságaként azt kérte, engedélyezzék számára az eutanáziát, mivel betegsége abba a stádiumba jutott, hogy rövidesen szeretné méltósággal lezárni az életét.

Most a Völgyhíd Konyha & Rét nevű étterem tulajdonosa, Szabó Dezső posztolta a közösségi médiában, hogy az előrehaladott ALS-betegsége miatt meg kellett hoznia egy szomorú döntést.

„ALS betegségem előrehaladtával olyan stádiumba jutott, ami lehetetlenné teszi számomra a Völgyhíd folytatását, ezért januártól bezárjuk konyhánkat”

– írta az étteremtulajdonos.

Az ALS túlélése néhány évre tehető, az életminőség romlása egy ideig megfékezhető. Szabó Dezső december 29. és január 1. közt egy utolsó, vendéglátással várja az arra járókat, miközben azt reméli, a különleges panorámájú éttermet továbbviszi majd valaki.

(hvg.hu/Valódi Hírek)