Hazudtak.

2011 óta csak a kormány engedélyével vehetnek fel hitelt az önkormányzatok, csorbítva ezzel a települések önállóságát. Most újabb bizonyíték került elő arra, hogy ez a szabály is csak arra jó, hogy kivéreztessék azokat a városokat, amelyek nem kértek a Fideszből.

Egy csütörtöki kormányrendeletben ugyanis felsorolták, hogy a kormány mely önkormányzatok hitelfelvételi kérelmét támogatta, és melyikeket utasította el.

„Valamiért” úgy alakult, hogy a legfrissebb körben

csak a fideszes vezetésű önkormányzatok vehettek fel hitelt, az ellenzékiek nem.

Budapest, Gödöllő, Miskolc és Dunaújváros – ellenzéki települések – hitelkérelmeit a kormány elutasította. Ezzel szemben például Békéscsabának, Szolnoknak, Szarvasnak és Sopronnak – amelyek kormánypárti városok – odaítélte a kormány a hitelösszeget.

Az atv.hu kérdéseket tett fel a Belügyminisztériumnak a döntéssel kapcsolatban. Arra voltak kíváncsiak, hogy Pintér Sándorék mi alapján szelektáltak.

A minisztérium Kommunikációs Főosztályának állítása szerint azoknak az önkormányzatoknak a hitelkérelmét támogatták, amelyek jól gazdálkodnak, akiknél a csőd és az eladósodás nem fenyeget.

Arra nem tértek ki,

mi alapján gondolják, hogy csak az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat veszélyezteti csőd.

Csak nem tudnak valamit, amit az önkormányzatok még nem?