Karácsonyi zabpelyhes csokitorta sütés nélkül, tej-, cukor-, és tojásmentes: ezt mindenki büntetlenül eheti

Nyami!

Karácsonyi zabpelyhes csokitorta sütés nélkül, tej-, cukor-, és tojásmentes: ezt mindenki büntetlenül eheti

Ezt a könnyed, egészséges zabpelyhes csokitortát a teljesen vegán étrendűek is ehetik, se tej, se tojás nem szükséges hozzá. A szaftos állagáért pedig a banán felel.

A vegán zabpelyhes csokitortához cukor sem szükséges, a hozzáadott banánnak köszönhetően lesz finom, édes. Külön könnyedség, hogy a sütőt se kell bekapcsolni hozzá, a mennyei desszert ugyanis a hűtőben áll össze.

Vegán zabpelyhes csokitorta sütés nélkül

Hozzávalók 8 szelethez

25 dkg zabpehely
3 érett banán
2 evőkanál kakaó
1 mokkáskanál őrölt fahéj
olaj

A MÁZHOZ

10 dkg étcsoki
10 dkg dió, mandula vagy mogyoró
1 teáskanál napraforgóolaj
Elkészítési idő: 20 perc
Pihentetési idő: 2 óra

Elkészítés:

Két banánt karikázz fel, és villával vagy botmixerrel pépesítsd. Add hozzá a kakaót és a fahéjat, és keverd jól el.

A zabpelyhet egy száraz serpenyőben folyamatos kevergetés mellett két-három perc alatt pirítsd meg, majd tedd félre, és hagyd kihűlni. Amikor már nem meleg, keverd el a banános-kakaós egyveleggel.

Egy 16 centi átmérőjű tortaformát kenj ki vékonyan olajjal, és oszd el benne a sűrű, ragacsos massza felét. Karikázz fel egy újabb banánt, oszd el a tészta tetején, majd fedd be a massza másik felével. Tedd a hűtőbe egy órára, hogy összeálljon.

A mázhoz olvaszd fel a csokit, keverd egy kiskanál olajjal, és kend le vele a torta tetejét és oldalát. A diót, mogyorót vagy mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg három-öt perc alatt, és ezzel díszítsd a tortát. Tedd vissza a hűtőbe egy-két órára, hogy a krém megdermedjen rajta.

Kiemelt kép: femina.hu
Forrás: femina.hu