A karácsonyi legmenőbb süteményei közé tartozik a hagyományos kókuszkocka is. Azonban nem mindegy, hogy hogyan készítjük, a generációk által fejlesztett kipróbált receptek a legfinomabbak. A következő recept kiállta a családi tradíciók próbáját.
A legfinomabb kókuszkocka recept, könnyed, puha tésztájú, amely garantáltan nem enged el a tál mellől.
Hagyományos kókuszkocka recept:
Összetevők
A tésztához:
-10 dkg margarin, 2 tojás, 40dkg kristálycukor, 2 kanál méz, 50 dkg liszt, 3dl tej, 1 kávéskanál szódabikarbóna
A csokimasszához, amelyben megforgatjuk a kockákat:
-20 dkg cukor, 1 kocka ráma, 8-10 kanál tej, körülbelül 2-3 kanál kakaó (amikor már bebarnult, akkor jó), körülbelül 5 cl rum
-kókuszreszelék
Elkészítés:
A margarint a tojással, a cukorral és a mézzel habosra kikeverjük, majd apránként adagoljuk hozzá az 50dkg lisztet. A tejet összekeverjük a szódabikarbónával és szintén apránként hozzáadjuk a masszához. Az így kapott tésztát kiöntjük egy tepsibe, majd 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük, de látjuk mikor már aranybarna, ezt követően majd kockákra vágjuk, megforgatjuk a csokimasszában, és egy tál kókuszreszelékben.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!