A Nyugati fény is megírta, hogy Orbán Viktor az Operaház tetején búcsúztatta az óévet Ókovács Szilveszter és Varga Mihály társaságában.

Most újabb részletek derültek ki az ominózus estéről, ugyanis a Mandiner megkereste az Operaház főigazgatóját, Ókovács Szilvesztert, aki elárulta hogyan került Orbán Viktor szilveszterkor az intézmény épületébe. Mint mondta,

a miniszterelnök páholyt bérel az Operaházban, nem ritka ezért, ha a családja vagy ő maga is megjelenik az egyik ún. testőrpáholyban. Hozzátette, a királyi páholyt nem használja.

„Már sok éve fűzöm, hogy nézze meg az Operaház 144 éve felrakott háromszéki vörösfenyőből készült fedélszékét, míves bádogozású tetőzetét. Mivel a Szent István bazilikán és a Parlamenten kívül nincs magasabb épület Pesten az Operaháznál, innen minden látszik, főleg az a háromperces tűzijáték, amelyet a Bánk bordalának eléneklése után 13 éve mindig megvalósítunk” – hangsúlyozta a lapnak Ókovács.

A főigazgató hozzátette, hogy a miniszterelnök most hirtelen igent mondott, így 12-en indultak az expedícióra az előadás után, éjfél után pár perccel.

„Hűvös, nyirkos idő volt sok petárdafüsttel, egyetlen zseblámpát vittünk és pár telefont. Igazából elég macerás kijutni, mert különböző tetőablakok, lépcsők, létrák nehezítik az utat, végül heten értünk fel, a többiek az »alaptáborban« maradtak”

– hangsúlyozta a főigazgató. Felidézte azt is az intézmény vezetője, hogy megszólalt a Himnusz, ezt követően elénekelték a kórussal Petúr bordalát, majd pedig a tűzijáték következett.

„Mi sem tettünk mást: ugyanúgy elénekeltük a bordalt, csak ott fenn, a cudar sötétben. Vittem fel hátizsákban egy üveg pezsgőt és műanyag poharakat, így a koccintás is megvalósulhatott azokkal, akik fel tudtak jutni. A miniszterelnök úgy tett, mint aki ismeri a járást, legelöl mászott, és ha lett volna nála zászló, biztos ki is tűzte volna valahova” – zárta gondolatait Ókovács.

A szilveszteri mulatásról videó is készült:

Forrás: atv.hu

Kiemelt kép: Ókovács Szilveszter/Facebook