A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) megegyezett a 2024-es bérekről, így 10-24 százalék között nő az alapbér. A 13. havi juttatás, a SPAR Hűségprogram és a munkavállalók 15%-os vásárlási kedvezménye megmarad.

A vállalat munkatársainak alapbére átlagosan 10 és 24% közötti mértékben fog nőni. Ez alapján az áruházakban dolgozók elérhető legalacsonyabb alapbére bruttó 365 ezer forint lesz. A gazdasági szempontból jelentős térségekben, valamint a kiemelkedő teljesítményt nyújtó üzletekre vonatkozóan a legalacsonyabb bruttó alapbér – pénztáros és eladó munkakörökben – pedig 435 ezer forint lesz.

Az üzletek méretétől, forgalmától és üzleti teljesítményétől is függően az áruházak középvezetői (szupermarket részlegvezető, szupermarket műszak-részlegvezető, szupermarket boltvezető-helyettes, INTERSPAR üzemvezető, INTERSPAR áruházvezető-helyettes) alapbére egyidőben a bruttó 420 és 950 ezer forint közötti sávban foglal majd helyet.

„2017 és 2023 között 57,3 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtottunk végre saját forrásból. Erre a célra 2024-ben 17 milliárd forintot fordítunk” – közölte Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

2024-ben a SPAR Hűségprogram révén a dolgozók továbbra is kihasználhatják a jubileumi juttatás és a SZÉP kártya előnyeit. Ez utóbbi esetében a mértéket tovább növelte a cég. Ezután is megmarad a 13. havi juttatás, illetve rendelkezésre áll a 15%-os dolgozói vásárlási kedvezmény havi 120 ezer forint vásárlási összeghatárig, amely jár az új belépő kollégák számára is. A gépkocsival történő munkába járás költségét pedig 40 Ft/km-ig fedezi a kiskereskedelmi lánc.

Forrás: hrportál.hu

Kiemelt kép: Spar.hu