Csattanós válasz érkezett.

Mint ismert, a közkedvelt humoristát, Somogyi Andrást nem engedték fellépni Kiskőrösön. Somogyi az utóbbi időben NER-paródiáiról vált ismertté. A nézők combjukat csapkodták a nevetéstől a luxusjachtozó Mészáros–Várkonyi házaspárról, vagy épp a Fidesz tisztújítóján bohóckodó Orbánról készült videóit nézve.

A közel 300 ezer Facebook-követővel bíró humorista 2024-ben Kiskőrösön is szeretett volna fellépni a „Hangok a fejemben” című önálló estjével, viszont a Petőfi Sándor Művelődési Központban nem bérelhettek termet erre a célra.

„A programon elhangzó politikai paródiákat (attól függetlenül, hogy kiről/kikről szólnak) és ahhoz kapcsolódó műsort, előadókat nem engedhetünk fel a színpadra”

– tájékoztatta a humoristát az intézményt vezető Szabadi-Maglódi Kitti.

A történtek után a humorista elmondta, meggyőződése, hogy ha a Békemeneten ott vonulna az első sorban, Semjén Zsolt és Bayer Zsolt kezét fogva, akkor nem ütközne ilyen nehézségekbe, amikor egy művelődési házba vagy csarnokba akar fellépést szervezni.

„Sőt, ha ott vonulnék, a buksisimogatás mellé talán még némi közpénzt is kaphatnék”

– jegyezte meg Somogyi András, aki legújabb videójában ismét reagált a történtekkel kapcsolatban.

„Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk!”

– idézte Orbán Viktort új videójában a humorista, aki felhívta rá a figyelmet, hogy sokat elárul a regnáló hatalomról, ha már egy humoristától is félnek. Méghozzá éppen Kiskőrösön, ahol a egyébként szabadságharcos Petőfi Sándor is született – jegyezte meg.

„Javaslom, hogy ezek után nevezzék át Kim Dzsongun Művelődési Központtá!”

– javasolta Somogyi, rámutatva, „nem csoda ez, ha volt MSZMP-sek vezetik az országot”.

„Itt nem lehet csak úgy Orbán Viktort parodizálni! …

Pláne, hogy a Kövér Laci megmondta, az ellenzék nem a magyar nemzet része”

– jelentette ki új videójában a humorista.

Somogyi paródiájában egyébként felbukkan még „a Győzikének benyaló Novák Katyi, de megszólal a 100 ezer forintos pólóban grasszáló Szijjártó Péter külügyminiszter is.

Videó:

(Somogyi András/Youtube / Nyugati Fény)