Megszólalt Gesztesi Károly fia, aki Gajdos Tamást váltja az ATV Híradójában

Elárulta, mit érzett, miután az ATV vezérigazgatója őt kérte fel a Híradó vezetésére.

Megszólalt Gesztesi Károly fia, aki Gajdos Tamást váltja az ATV Híradójában

Reagált.

Miután Gajdos Tamástól, az ATV Híradótól való távolmaradása után a csatorna azonnali hatállyal megvált, egy castingfolyamat vette kezdetét, hogy a legmegfelelőbb utódot találják meg a helyére. Németh S. Szilárd vezérigazgató végül Gesztesi Károly fiát, Gesztesi Mátét nevezte ki a pozícióra, aki eddig az ATV időjárás-jelentéseiben volt látható.

Máté nem gyakran nyilatkozik és a közösségi médiában sem posztol túl sokat, szakmáját tekintve színész, időjós, vállalkozó és mostantól híradós is.

A tévés most elmesélte, úgy érzi, valamennyire a színész szülők örökségéből fakadt a “szereplés” felé mozdulása, de igazán sohasem szerette, és hamar rájött, hogy nem neki való. Nagyjából huszonnégy évesen kezdte el a filmírást, amely azóta is a fő tevékenysége.

Azonban a hírműsorokat mindig nagyon érdekesnek találta, és úgy látja, az emberek hiteles tájékoztatása fontos társadalmi feladat, nagy felelősség, tétje és aktualitása van, miközben minőségi televíziós formátum:

– Ezért amikor szóba került az ATV-nél, hogy a Híradó műsorvezetője lehetnék, földerült a szívem, hogy valami új és izgalmas dologba kezdhetek. A hírolvasás nagy összeszedettséget, több időbeli és földrajzi kötöttséget jelent, de az esti idősáv miatt nem húzza keresztül sem a filmes, sem az egyetemi kötelezettségeket, sőt, azt hiszem még hozzá is adhat, feltöltődést is jelenthet egy-egy jelenet megírása, vagy egy sűrűbb vallásfilozófiai előadás után – mesélte ki a naphire.hu-nak.

„Németh S. Szilárd az ATV vezérigazgatója tájékoztatott, elmondta, hogy a próbafelvétel nagyon jól sikerült, és szeretné, ha mostantól a Híradó műsorvezetői csapatát erősíteném. Ez úgy éreztem, hogy rendkívül megtisztelő, és igazán boldog voltam” – örvendezett Máté.

„Jelenleg a felkészülés zajlik. Az ATV elképesztően profi, szakmai körökben legendás munkatársai igyekeznek mindent megtanítani a hírolvasásról, a beszédóráktól a speciális, váratlan krízishelyzetek kezelésén át a háttérfeladatokig, ami rendkívül értékes tapasztalatszerzés, bízom benne, hogy sem nekik, sem a nézőknek nem okozok majd csalódást. A napi realitásokról tehát még nem tudok beszámolni, de azok azt hiszem, sokkal nyugalmasabbak lesznek” – fejtette ki véleményét Gesztesi, akit a családja is támogatott döntésében.

„Felvetettem a dolgot a családomnak, barátaimnak, filmes alkotótársaimnak, és természetesen a Gesztesi Hair Studio, Dávid öcsémmel közös belvárosi férfi-női fodrászatunk csodálatos munkatársainak is. Közülük bárkinek vétójoga lehetett volna, de szerencsére mindannyian támogattak elhatározásomban és döntésemben” – tette hozzá lelkesen.

Forrás: blikk.hu

Kiemelt kép: Gesztesi Máté/ATV