Hamarosan elkészül a világrekorderként emlegetett sátoraljaújhelyi függőhíd

A Nemzeti Összetartozás hídját a tervek szerint tavasszal adják át.

Hamarosan elkészül a világrekorderként emlegetett sátoraljaújhelyi függőhíd

A híd egy merőben új perspektívából nyújthat látványt majd a városról és a környező hegyekről. A 2017-ben üveghídként megálmodott építmény végül függőhíddá szelídült, az ára pedig a kezdeti 2,8 milliárd forintról 4 milliárdra ugrott, hiszen egy kivitelező sem vállalta el a tervezett összegért a feladatot.

2021 végén kezdődött el a Sátoraljaújhelyre megálmodott gyalogos függőhíd megvalósítása, melynek építése célegyenesbe érkezett – olvasható a Zemplén FM Facebook bejegyzésében.

A 4 milliárd forintból kerülő létesítmény a Nemzeti Összetartozás Hídja nevet kapta, és 80 méter magasan húzódik a föld fölött. A 700 méter hosszú szerkezet várhatóan a saját kategóriájában világrekorder lesz, de meg nem erősített pletykák szerint Kínában már van ennél hosszabb is.

Napokon belül elkészül a sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás Hídjának járófelülete. A Szár-hegy és a Várhegy között húzódó újabb turisztikai látványosság páratlan élményt nyújt majd – a tervek szerint jövő év tavaszától – az ide érkező turistáknak és nem utolsó sorban a városban, a régióban élők számára

– írták a bejegyzésben.

A tartóelemekre több száz méter hosszú trepprácsokat helyeztek. Csak az a szakasz maradt ki, ahol a legmagasabban húzódik a híd, 82 méter magasan a Május patak fölött, ahová a speciális üvegelemek kerülnek majd az élmény fokozása érdekében.

A négymilliárd forintos beruházás a kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretein belül valósul meg. Ha minden a tervek szerint halad, 2024 tavaszán adják át a függőhidat.

Itt lehet megtekinteni a lélegzetelállító környezetben épülő hidat:

Forrás:168 óra, sokszinuvidék.24.hu