Orbán Viktor öccséig vezetnek a szálak.

Otthonosan mozgott, járatos volt a Felcsút környéki fideszes berkekben K. Endre, akinek Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott.

„Jánossal együtt elég nagy energiákkal próbálták bemosolyogni magukat a térség »keresztény-konzervatív« hatalmi világába, amolyan hivatásos jó emberek szerepkörben”

– írta a 444.hu-nak egy bicskei viszonyokat jól ismerő forrás.

Mint ismert, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, V. János több gyermeket is molesztált az ott töltött 26 év alatt. Az ügyre 2016-ban derült fény. Tíz kiskorú fiú az RTL Házon Kívül adásában számolt be arról, hogy az igazgató orálIs sz*xre kényszerítette őket.

A két áldozat, Illés Levente és Pop Mert Julián arcukat és nevüket vállalva mesélték el történetüket. Az igazgatót leváltották, ellene később eljárás indult. A vádirat szerint V. János – aki mellesleg Bicske díszpolgára, valamint a rangos gyermekvédelmi kitüntetés (!), a Bárczy-díj birtokosa is volt – különböző kedvezmények fejében kényszerítette a gondozására bízott fiúkat. Őt nyolc év szabadságvesztésre ítélték.

A helyettesét, akiről kiderült a per során, hogy tudott a molesztálásról, sőt, hamis vallomást is írt az egyik gyermek nevében,

Novák Katalin köztársasági elnök kegyelemben részesítette.

Pénteken robbant a hír a 444.hu cikke nyomán, hogy Novák Katalin tavaly április 27-én kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki arra kényszerítette az akkori igazgató által sze*uálisan bántalmazott gyereket, hogy vonja vissza vallomását. A férfi 3 év 4 hónap börtönbüntetést kapott tettéért, ám a köztársasági elnök döntése révén

tavaly tavasszal szabadulhatott.

A lap most arról írt, hogy minek köszönheti K. Endre az elnöki kegyelmet. Kiderült, a székelyföldi származású férfi a 90-es évek óta aktív tevékenykedik Bicskén és környékén, ahol sporttalálkozókat és táborokat is szervezett. Ezeken több esetben a Böjte Csabához köthető Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthon lakói is részt vettek.

K. Endre jó kapcsolatban volt a helyi fideszesekkel is, például Kozmann György akkori helyettes államtitkárral. Gyerekeit gyakorta vitte a a Puskás Ferenc Akadémia rendezvényeire is, egy ilyen alkalommal közös fotó is készült róla Simicskó István sportpolitikáért felelős államtitkárral. A gyermekotthonban 2015-től birkózó edzéseket is tartottak, ezeken a NIKÉ Sportegyesület segédkezett, amelynek

alapítója Orbán Viktor miniszterelnök öccse, ifj. Orbán Győző.

K. Endre tudott volt főnöke, V. János pedofil bűncselekményeiről, ugyanis maga írta meg a hamis vallomást az egyik kiskorú nevében. Az érintett gyereket később arra próbálta meg rávenni, hogy írja alá a hamis vallomást. K. Endrét első- és másodfokon, majd a Kúrián is 3 év 4 hónap börtönre ítélték, de a „családbarát” Novák Katalin úgy ítélte meg, hogy inkább elnöki kegyelemben részesíti.

Mint ismert, az üggyel kapcsolatban a Sándor-palota is reagált.

„Novák Katalin elnöksége alatt pedofiloknak nincs és nem is lesz kegyelem. A pedofíliával szemben nincs mentség. Akit pedofília miatt ítéltek el, eddig sem kapott és ezután sem kap elnöki kegyelmet”

– írták válaszukban, hozzátéve: konkrét kegyelmi ügyekben a harminchárom éves hagyományoknak és a jogszabályoknak megfelelően nem tudnak részletes tájékoztatást adni.

Figyelemre méltó, hogy az MTI egy sort sem jelentett meg az üggyel kapcsolatban, a kormányközeli Magyar Nemzet pedig arról cikkezett, hogy szerintük „Álhír, hogy Novák Katalin egy pedofil bűnözőnek kegyelmezett meg”. Idézték a Sándor-palota közleményét, majd úgy érveltek, „szó sincs arról, hogy az érintetett pedofíliáért ítélték volna el”. Azt írták:

„a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét »valójában«:

  • egy rendbeli bűnsegédként elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete,
  • valamint egy rendbeli vesztegetés hatósági eljárásban bűntette miatt ítélték szabadságvesztésre, közügyektől és foglalkozástól eltiltásra.”

„Az elítélt 2021 óta töltötte büntetését, összesen egy év öt hónapot töltött büntetés-végrehajtási intézetben. Lapunk információi szerint ezalatt az idő alatt

magatartásában nem volt kivetnivaló.

Így a fogvatartási programtervben foglaltakat, a házirendet és a kapott utasításokat betartotta, maximálisan együttműködött. A személyi állomány tagjaival szemben minden esetben követte a szabályokat, fenyítve nem volt, a kapcsolattartása rendezett volt”

– magyarázták.

(Nyugati Fény)