Mutatjuk a jelenlegi benzin és más üzemanyagárakat.

Ahogy a múlt héten beszámoltunk róla, a vörös-tengeri összetűzések miatt nemzetközi szinten emelkedett az olaj ára, ezt pedig a hazai töltőállomásokon is érzékelhettük.

Santo Martin, a Makronóm Intézet vezető elemzője kifejtette: a geopolitikai kockázatok miatt áremelkedés várható az elkövetkezendő időszakban.

benzin üzemanyag kút autó

Olcsóbb lesz az üzemanyag? Íme a benzin és a gázolaj lehetséges ára

Pénteken újabb drágulással szembesültek a közlekedők, a benzin ára 6 forinttal, amíg a gázolajé 8 forinttal emelkedett. A hétvégén az alábbi számokkal találkozhattunk a benzinkutakon:

95-ös benzin: 603 forint/liter

Gázolaj: 640 forint/liter

Hogyan változik a benzin és az egyéb üzemanyag ára a héten?

A holtankoljak.hu friss közleménye szerint a Brent típusú olaj ára csökkent, továbbá a forint sem gyengélkedik annyira, mint a múlt hét elején, így

szerda környékén várhatóan már olcsóbban juthatunk hozzá a benzinhez és a gázolajhoz.

Mi történt januárban?

Mint ismert, a kormány több mint 40 forinttal drágította az üzemanyagokat januárban. A kabinet szerint erre „brüsszeli nyomás” miatt volt szükség, ám Orbán Viktor decemberben elárulta: az áremelés mértékéről a kormánya döntött.

Az árnyékkormány felhívta a figyelmet arra, hogy a benzin és a gázolaj drágulása nyomán a boltokban is emelkedni fognak az árak. Javaslatuk szerint adócsökkentéssel 500 forint alá kellene szorítani az üzemanyagárakat.

(Kiemelt képünk illusztráció)

FRISSÍTÉS

A holtankoljak.hu legfrissebb közleménye szerint az árcsökkenés még várat magára, szerdán maradnak a már említett üzemanyagárak.