Mentő szállította el.

Súlyosan megsérült Vidnyánszky Attila egy színpadi balesetben. A Blikk információi szerint a Nemzeti Színház igazgatója szombaton, a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála rendezvényen elesett, amikor az életműdíjat kapott Hobo méltatása után lesétált a színpadról.

Úgy tudni, a direktort akkor érte a baleset, amikor odament Hobóhoz, hogy átölelje. Azt írták, az esés nem volt kicsi, Vidnyánszky

egy bokarögzítő sínt kapott a helyszínen, majd mentő szállította el.

A direktor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy műteni kellett. Azt írták, felépülése várhatóan sok időt vesz majd igénybe, ugyanis több mint egy hónapig még járógipszet sem kap, majd hosszú rehabilitáció következik.

A díjátadón Takács Tamás zenész is jelen volt, aki megerősítette a lap információit.

„Valós a hír, el is vitték őt a mentők.

Konkrétan az esést nem láttam, mert épp akkor nem voltam bent. Hála Istennek, a saját lábán – bár segítséggel – hagyta el a színpadot. Kapott egy bokarögzítő sínt, majd a mentősök kórházba vitték”

– mondta az énekes.

Különös véletlen, hogy Vidnyánszky Attila balesete csaknem 3 hónappal azután történt, hogy az általa vezetett Nemzeti Színházban súlyos baleset történt a Rómeó és Júlia előadásán. A direktor akkor azt közölte, „a színház veszélyes üzem, és százszázalékosan nehéz kizárni az ilyen eseteket”.

Mint ismert, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó 3 métert zuhantak a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadásán. A vizsgálat és a nyomozás azóta is tart, viszont amíg nincs eredmény, addig a kártérítést sem utalják a színészeknek. A sérült színészek egyelőre dolgozni nem tudnak, várhatóan az idei évadban egyikük sem tér már vissza a színházba.

(Nyugati Fény)