Ebben a rákban szenvedhet az uralkodó.

Károly király rákos

A Nyugati Fény megírta, hogy rákkal diagnosztizálták Károly királyt, az Egyesült Királyság uralkodóját – erről maga a királyi hivatal számolt be a napokban. A néhai Erzsébet királynő elsőszülött fiára emiatt hosszas kezelések várnak, amelyek miatt a trónutódlás kérdése ismét felvetődött

Arról is írtunk, hogy az uralkodót nemrég prosztatamegnagyobbodással diagnosztizálták, emiatt pedig felmerült, hogy a király prosztatarákban szenved. A National World nevű brit lapnak nyilatkozó baltimore-i orvos szerint a szerv rutinszerű vizsgálatakor találhatnak daganatos elváltozásokat.

Egy másik doktor szerint megvan a valószínűsége annak, hogy korai stádiumban lévő húgyholyagrákban szenved a király. Ezt sokszor már a rutinvizsgálat során észlelik.

Megszólalt egy orvos Károly király rákjáról

A húgycsőben a húgyhólyaghoz hasonló sejtek találhatók. A kezelés cisztoszkópiával történő sebészeti eltávolítás lenne – bár lehet, hogy ezt már megtették. Ha a daganat nem terjedt át a húgycső izomzatába vagy a hólyagfalba, akkor hígított kemoterápiát kell alkalmazni.

Általában hat héten keresztül hetente egyszer injekciózzák a hólyagba – ez hólyaggyulladást okoz, de a prognózis általában nagyon jó – bár természetesen nem tudunk minden részletet – ez megmagyarázza, miért mondják, hogy hat hétig nincs szolgálat

– nyilatkozta dr. Robert Thomas onkológus.

Szerdán arról számoltunk be: Harry herceg repülőre szállt, miután kiderült apjáról, hogy rákban szenved. A köztük lévő kapcsolat nem mondható éppen harmonikusnak, ennek ellenére az uralkodói sarj úgy döntött, félreteszi a sérelmeit apja kezelésének idejére.

(National World/colore.hu/Nyugati Fény)