Novák Katalin váratlanul külföldre távozik.

A Sándor-palota a minap közölte: a köztársasági elnök hivatalos látogatásra indul Katarba. A megdöbbentő elnöki kegyelemmel országos felháborodást kiváltó politikust katonai tiszteletadás mellett fogadja majd Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír.

A köztársasági elnök 2023. augusztus 21-én fogadta Katar emírjét a Sándor-palotában, aki akkor viszontlátogatásra hívta az Öböl-menti országba – emlékeztettek a friss közleményükben.

Az Index információi szerint a Dohába induló gép egy órás késéssel szállt fel. Bár a köztársasági elnök időben megérkezett a repülőtérre, még hosszasan telefonált az autójában. További értesüléseik szerint Novákot megviselték az elmúlt napok eseményei.

Kapcsolódó: Szénné oltotta Somogyi András a „ped0filok védőszentjét”, Novák Katalint

Novák Katalin köztársasági elnök furcsa arcot vág rövid hajjal

Novák Katalin köztársasági elnök.

Érik Novák Katalin lemondása

Miután tavaly kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki tudott az intézményvezető botrányos viselkedéséről, a gyermekek molesztálásáról, a magyarok jelentős része azonnali távozásra szólította fel a köztársasági elnököt.

Pénteken az Országos Közös Akarat tüntetést szervez a fővárosban, a Demokratikus Koalíció pedig a ped0filellenes törvénycsomagjának benyújtása közben gyűjteni kezdte az aláírásokat. Immár több mint 30 ezer ember jelezte, hogy a politikus lemondását követeli.

A DK petíciója >>IDE<< kattintva érhető el.

Orbán Viktor alkotmánymódosítást jelentett be

Orbán Viktor a minap bejelentette, hogy alkotmánymódosítást kezdeményez a ped0filbotrány miatt. Dobrev Klára, a DK EP-képviselője a kormányfő bejelentésével összefüggésben hangsúlyozta:

„Orbán mai videóüzenete nyílt beismerése annak, hogy Novák Katalinnak mennie kell!”

Kapcsolódó cikk:

Dagad a ped0filbotrány: Újabb kulcsember távozott Novák Katalin tanácsadói testületéből