„Sajnos tévedtem Novák Katalinnal kapcsolatban” – Rácz András szakértő nem gondolta, hogy ilyen szintű „a szervilis romlottság”

Hiába ismeri jól a kormányt, ez még számára is sok volt.

„Sajnos tévedtem Novák Katalinnal kapcsolatban” – Rácz András szakértő nem gondolta, hogy ilyen szintű „a szervilis romlottság”

Rácz András, a neves Oroszország-szakértő tisztában van azzal, hogy korrupt a rendszer, de még ő is ledöbbent a súlyos botrányba keveredő Fidesz-kormány morális értékein, hiszen a ped0fíliával kapcsolatos ügyek mégiscsak túl vannak azon a bizonyos határon.

„Néhány napja, amikor azt írtam, hogy a pedofil bűncselekményben bűnsegéd K. Endrének adott kegyelem miatt Novák Katalinnak le kellene mondania, tényleg azt hittem, hogy a kegyelem valamiféle adminisztratív hiba miatt történhetett. Azóta ugyanis kiderült (ezért fontos a független sajtó) Novák Katalin is, Varga Judit miniszter is PONTOSAN TUDTÁK, hogy K. Endrét azért ítélték el, mert pedofil bűncselekménynek volt bűnsegédje. Teljesen szándékosan, a tények pontos ismeretében engedték szabadon tehát” – írta bejegyzésében Rácz András Oroszország-szakértő a Facebookon, a kegyelmi üggyel kapcsolatban.

„Ezt a szintű, szervilis romlottságot tényleg nem tudtam elképzelni. Mea maxima culpa, de tényleg nem. Tudom, hogy korruptak, tudom, hogy a vezetők egy része a kelleténél jóval szorosabb kapcsolatot tart fenn az oroszokkal, tudok róluk egy csomó mindent (nem, nem fogom elmondani, legalábbis nem itt és nem most), de

eddig azt hittem, hogy a pedofíliával kapcsolatos ügyek azért mégiscsak túl vannak azon a bizonyos morális határon.
Tévedtem” – tette hozzá.

Rácz András/Forbes.hu

A szakértő sok egyéb mellett azt sem érti, miért kellett a foglalkozástól való eltiltás hatálya alól is mentesíteni K. Endrét. Rácz szerint mindenkinek, akinek ehhez az ügyhöz köze volt, távoznia kell. Balog Zoltánnak is. Mindenhonnan és végleg.

Mint ismert, a köztársasági elnök szombaton mondott le, néhány nappal azután, hogy kiderült: tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, aki segített eltussolni a gyermekotthon igazgatójának súlyos ped0fil bűncselekményét, akit szoros szálak fűzik a kormányzati körökhöz.

Az eset megrázta a közvéleményt. Novák bejelentése után a kegyelmi kérvényt felterjesztő Varga Judit volt igazságügyi miniszter is távozott a közéletből. A miértek megválaszolása helyett pedig úgy tűnik, a kormány inkább a saját bőrét próbálja menteni.

Forrás: szeretlekmagyarország.hu

Kiemelt Kép: infovilag.hu