Meglepő statisztika: Magyarországon szeretik egymást legjobban a párok

Valentin-napi tanulmány.

Meglepő statisztika: Magyarországon szeretik egymást legjobban a párok

Egy érdekes kutatást végeztek, amelyben elég jól szerepeltünk: a szerelemről készült tanulmányt egy közel 100 tudósból álló nemzetközi kutatócsapat végezte el.

Piotr Sorokowski, a Wrocławi Egyetem lengyel pszichológusa által vezetett kutatásban 45 különböző országban, összesen 9,474 párkapcsolatban élő személyt kérdeztek meg szerelmi tapasztalataikról. A tudósok azt vizsgálták, hogy milyen összefüggés van az adott államban a modernizáció, a nemi egyenlőség és a közösségelvűség mértéke, valamint az emberek által érzett szerelem között.

A résztvevőknek egy 32 kérdésből álló kérdőívet kellett kitölteniük, amelyben a párjukkal kapcsolatos állításokat kellett értékelniük egy 1-től (egyáltalán nem) 9-ig (teljes mértékben) tartó skálán. Az eredmények alapján kiderült, hogy a jobb emberi fejlettségi szinttel, modernizációval, magasabb átlaghőmérséklettel és nemi egyenlőséggel rendelkező országokban általában magasabb a szerelem szintje a párkapcsolatokban.

Hazánk szerepelt a legjobban

Magyarország a felmérés során a legjobb eredményt érte el, közel nyolc pontos átlaggal a kilencig terjedő skálán. Olaszország, Portugália és az Egyesült Államok követi Magyarországot, míg a legalacsonyabb átlagokat Kínában, Németországban, Pakisztánban és Törökországban mérték.

A meleg időjárás összehozza az embereket

A kutatás eredményei nem meglepőek, mivel a nemi egyenlőség hozzájárul ahhoz, hogy a párkapcsolatokban valódi szeretet alakulhasson ki, és az emberek önkéntesen, szabadon választhassák meg párjukat. A melegebb éghajlatú országokban élő emberek nagyobb valószínűséggel töltenek időt a szabadban, ami élénkítheti társasági életüket, és ezáltal a szerelem foka is nőhet.

Hozzátették, a tanulmány nem teljesen reprezentatív, hiszen a városban élő, diplomás emberek voltak elsősorban a résztvevők. A végeredmény az összefüggéseket világította meg, nem az okozati tényezőket.

Forrás: 24.hu

Kiemelt kép: pexels.com