Ennyi mindenre jó a mascarpone: 3 ellenállhatatlan, könnyen elkészíthető desszert

Nyami!

Ennyi mindenre jó a mascarpone: 3 ellenállhatatlan, könnyen elkészíthető desszert

Számos édesség nagyszerű hozzávalója a mascarpone sajt, amelyet magas zsírtartartalma miatt alkalmaznak. A mascarpone egy krémes állagú, sótlan, nyers sajt, amelyet szarvasmarha eredetű tejszínből, préselés nélkül készítenek. Olasz eredetű hozzávaló, de hazánkban is közkedvelt alapanyag.

Most bemutatunk három, könnyen elkészíthető, megfizethető, mégis rendkívül finom mascarpone-s desszertet, amelytől garantáltan elolvad a család.

Íme a Nutellás mascarpone-s palacsintatorta; (Mascarpone-s) Tiramisu; Sütés nélküli sajttorta recept.

Nutellás-mascarpone-s palacsintatorta tejszínhabbal:

Elkészítési idő: 50 perc
8 adag

Hozzávalók:

A palacsintához – hagyományos palacsintasütővel:
4dl liszt
4dl tej
4db tojás
1ek porcukor
1csom vaníliás cukor
2tk sütőpor
csip só
olaj

A töltelékhez:

25dkg Mascarpone
3ek mogyorókrém
2ek porcukor
1csom vaníliás cukor
2dl habtejszín
1csom habfix
A csokiöntethez:
10dkg étcsokoládé
1tk olaj

Elkészítés:

A palacsintához az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára (sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni). Fél óra pihentetés után, olajozott serpenyőben palacsintákat sütünk a tésztából.
A krémhez a mascarponét alaposan összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt a habfixszel kemény habbá verjük.

Helyezzünk tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint megkenjük a mascarponés mogyorókrémmel. Ezután ráhelyezzük a következő palacsintát, majd megkenjük a felvert tejszínhabbal. Az utolsó palacsintáig ismételjük a rétegezést.
A csokoládét gőzfürdő fölött vagy mikróban megolvasztjuk, kevergetve kihűtjük, és a torta tetejére csorgatjuk.
Az elkészült palacsintatortát fél órára a hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben szeletelhető. Maradék tejszínhabbal kínáljuk.

2. Sütés nélküli sajttorta

Elkészítési idő: 45 perc
12 adag

Hozzávalók:

15dkg zabkeksz
8dkg vaj
40dkg Mascarpone
5dkg cukor
2dl habtejszín
1csom habfixáló

A díszítéshez:
kekszmorzsa
bármilyen gyümölcs

Elkészítés:

A kekszet morzsásra törjük és összedolgozzuk az olvasztott vajjal. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és elnyomkodjuk az aljában a kekszet.
A mascarponét elkeverjük a cukorral. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponéhoz.
A krémet elsimítjuk a kekszes alap tetején. A torta tetejét megszórhatjuk kekszmorzsával, díszíthetjük bármilyen gyümölccsel. 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

3. Mascarpone-s tiramisu-pohár dessszert

Elkészítési idő: 30 perc
12 adag

Hozzávalók:

25dkg Mascarpone
3dkg porcukor
3db tojás
2dl kávé
kevés rum
36db babapiskóta
holland kakaópor

Elkészítés:

A tiramisu elkészítéséhez a mascarponét egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal a mascarponéhez keverjük.
Egy mélytányérba töltjük a kávét, és belekeverjük az alkoholt, majd a babapiskótákat gyors mozdulatokkal megforgatjuk benne, vigyázva, hogy ne ázzanak el.

Egy kb. 6 cm falmagasságú tálban szorosan egymás mellé tesszük a megmártott piskóták felét. Rákenjük a krém felét, majd beterítjük egy újabb réteg kávéba áztatott babapiskótával, és rátesszük a maradék krémet.
Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: mindmegette.hu

Kiemelt kép: mindmegette.hu