Kakaós-kefires kevert süti: 10 perc alatt kész a habkönnyű piskóta

Meghitt beszélgetésekhez.

Kakaós-kefires kevert süti: 10 perc alatt kész a habkönnyű piskóta

A kevert tésztákat csak imádni lehet: amellett, hogy habkönnyűek és nagyon finomak, egyszerűen és gyorsan elkészíthetők.

A kevert süti előnye, hogy olcsó és minden háztartásban fellelhető alapanyagokból készül, gyorsan előállítható, könnyed állagú. Kezdőknek is szívből ajánljuk. Most megmutatjuk a kakaós-kefires piskóta receptjét.

A kakaós-kefires sütemény zabpehelyliszttel és barna cukorral készül, melyet összesen 10 perc összeállítani és 20 perc megsütni.

Íme, a kakaós-kefires kevert süti:

Elkészítési idő: 30 perc
6 adag

HOZZÁVALÓK

A tepsihez:
vaj
liszt

A süteményhez:
2db tojás
10dkg zabpehelyliszt
10dkg liszt
25dkg kefir
1tk szódabikarbóna
2.5dkg kakaópor
12dkg barna cukor

ELKÉSZÍTÉS

A kevert sütemény elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses), és egy 30×20-as tepsit kivajazzuk és lisztezzük.
A sütemény hozzávalóit, így a tojást, a zabpehelylisztet, a simalisztet, a kefirt, a szódabikarbónát, a kakaóport és a barna cukrot tálba mérjük, és robotgéppel vagy fakanállal simára keverjük.
Beleöntjük az előkészített tepsibe, és kb. 20-22 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk!
Tortarácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nézd meg a videót, hogy milyen egyszerűen elkészíthető egy nagy adag kakaós süti:

Forrás: mindmegette.hu, mindmegette.hu