Ki szokott gyümölcstortát készíteni? Íme, a retro sütemények kiskirálya

Ne felejtsük el ezt a csodát!

Ki szokott gyümölcstortát készíteni? Íme, a retro sütemények kiskirálya

Valószínűleg sokan ismerjük a klasszikus gyümölcstortát, amelyet finom tésztája, és tetején lévő friss gyümölcsök tesznek igazán emlékezetessé. Amellett, hogy könnyű elkészíteni és nagyon finom; alkalmakon, szülinapi rendezvényeken is megállja a helyét. Most felelevenítjük a retro gyümölcstorta receptjét, hátha valaki a tavasz közeledtével kedvet kap az elkészítéséhez, íme:

Retro gyümölcstorta

8 adag, elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók

A tésztához
6 evőkanál finomliszt
4 db tojás
6 ek cukor
2 evőkanál víz
1 dl napraforgó olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

A krémhez
2 evőkanál finomliszt
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
2.5 dl tej
1 ek margarin

A díszítéshez
25 dkg eper
1 csomag tortazselé

Elkészítés

Megjegyezzük a piskótát a boltban kapható tortalapokkal is lehet helyettesíteni.

Tészta elkészítése otthon: A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük az egész tojásokkal, hozzáadjuk az étolajat és a vizet, kikeverjük.
A masszát nagy gyümölcstorta formába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.
A piskótát néhány percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.

A krém
Amíg sül a piskóta, a tojássárgákat kisebb lábasban kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet.
A krémet gyakori kevergetés közben tűzhelyen jó sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, belekeverjük a margarint.
A kész krémet elegyengetjük a kihűlt piskóta tetején.

Díszítés
A tortát friss gyümölccsel vagy esetleg befőttel díszítjük.
A tasakján ismertetett utasítás szerint elkészítjük a tortazselét (a választott gyümölcstől függően pirosat vagy színtelent), melyet a tortára csurgatunk.
1-2 órán át a hűtőben érleljük.

Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 28×3
Sütés ideje: 25 perc

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: nosalty.hu