Azt mondják, a lélek nem véletlenszerűen választja szüleit és családját, hanem karmikus feladatai és múltbeli tapasztalatai alapján. A családnak, amelybe a lélek belép, feladatai és kötelezettségei a lehető leginkább egyeznek az egyén személyes sorsával.

Nézzünk erre egy példát. Egy lélek azért érkezik egy adott családba, hogy kiegyenlítse korábbi karmikus tartozásait:

Képzeljük el, hogy egy előző életben valaki visszaélt hatalmával és sok ártatlan életet vett el. Emellett a családjában is felhalmozódtak karmikus adósságok: például az ősei korábban részt vettek egy háborúban, amely során sok ártatlan ember vesztette életét. Most ez a lélek születik meg Péter és Mária családjába, akiknek ősei szintén felelősek voltak sok ember szenvedéséért.

Péter katonaként harcolt a háborúban, miközben Mária terhes lett. Azonban Mária megpróbálta megszakítani a terhességét, de a család közbelépett, hogy ezt megakadályozza.

A gyermek születésekor Péter még mindig hadifogoly volt, majd amikor hazatér a háborúból, közösen egy nagyvárosba költöznek, szintén a család unszolására. Mindez azért történt, hogy a gyerek egy nagyvárosban nőjön fel és később híres sebész váljon, aki életeket ment.

Ennek a férfinek a lelke két fontos feladatot vállalt: megtisztította a családját a negatív karmától és lerótta saját adósságát. Emellett energetikailag növekedett és új tapasztalatokat szerzett, mind önmaga, mind a családja számára. Ezek a kihívások és karmikus örökségek nem csupán terhek, hanem lehetőségek arra, hogy mind az egyén, mind a család fejlődjön.

Mielőtt testet öltene, minden emberi lélek egyfajta szerződést köt egy nemzetséggel, ahová születni fog. Néha maga a nemzetség kezdeményezi ezt a kapcsolatot. Miért? Ha a nemzetségnek még fennmaradó karmikus adóssága van, szövetséget köthet egy bölcs lélekkel, aki segít a megtisztulásban és a gyógyulásban.

Ha nem érted, miért választotta a lelked éppen azt a családot, amelybe születtél, tegyél fel magadnak egy kérdést: Milyen ismeretek és tapasztalatok hiányoznának tőlem, ha nem éppen ezeknek a lelkeknek, szülőknek és rokonoknak a körében születtem volna meg?

Azok a megpróbáltatások, amelyeken szeretteiddel együtt keresztül mész, mindig valamilyen értelmet hordoznak. A rokonaid tanítanak neked életleckeit, és te is átadhatod nekik saját tapasztalataidat. Ez az egyezség, ami már a születésed előtt létrejött, egyetlen célt szolgál: a lelkek fejlődését.

Ti hisztek az ilyesmiben? Írjátok meg kommentben.

Forrás: Filantropikum.com
Kiemelt kép: pexels.com