Így varázsolhatod gyönyörűvé otthonod gazdaságosan

Pikk-pakk feldobhatod az otthonod légkörét.

Így varázsolhatod gyönyörűvé otthonod gazdaságosan

Úgy érzed az otthonodra ráférne egy kis „ráncba szedés”, megújulás, de nem tudod hol kezdjed?

A bútor-, és lakberendező áruházak pedig,- ahogy minden üzlet már hazánkban –rendkívül borsos áron kínálja termékeit, amikkel ráadásul nem is vagy előrébb, hiszen egy kisebb felújítás összetettebb tervezést igényel.

Csukd be a flancos lapokat, légy kreatív és láss hozzá saját magad. Mert az ízléses otthon nem csak pénz kérdése. Íme, néhány jó tanács, melyekkel feldobhatod, szebbé teheted környezeted pillanatok alatt:

1. Vásárolj másodkézből!

Ha korlátozott a lakásdekorációra szánt keret, akkor elsősorban ne a drága lakberendezési áruházakat böngészd. Azonban nem kell lemondanod a különleges darabokról, csak máshol kell keresned őket. Például az olyan internetes platformokon, ahol használt, de kifogástalan állapotú bútorokat adnak-vesznek az emberek. Emellett látogass el bolhapiacokra vagy garázskisöprésekre is, ahol igazán értékes kincsekre lelhetsz. Ne feledd: egy új keret ugyanúgy feldobhat egy festményt, mint egy friss huzat egy kanapét. Tehát ne hagyd figyelmen kívül azt, ami első pillantásra kissé viseltesnek tűnik.

2. Gondold át

Próbáld meg más nézőpontból szemlélni azokat a berendezési elemeket, amelyek körülvesznek otthonodban. Egy szekrény, amely már nem hasznos a hálószobában, könnyen megtalálhatja új helyét a nappaliban. Ugyanígy egy régi dohányzóasztal vagy pad is új életre kelthet az ágy lábánál. Ezáltal nemcsak pénzt takaríthatsz meg, hanem ki is élheted kreativitásodat, miközben friss szellőt viszel az otthonodba.

3. Színezd újra

A tökéletesen passzoló színek szépek lehetnek egy bútoráruházban, de könnyen lehet, hogy otthonodban élettelen hatást keltenek. Fedezd fel saját stílusodat, és spórolj meg egy csomó pénzt azzal, hogy minden egyes darabot magad válogatsz össze, ahelyett, hogy csomagban vásárolnád az áruházban kínált szobaösszeállításokat. Válassz ki két-három színt, amelyek jól harmonizálnak egymással, és ezeket alkalmazd a lakás minden helyiségében. Legyenek ezek az árnyalatok jelen a falakon, a függönyökön és a kiegészítőkön is.

4. Egészítsd ki

A dekoráció finomhangolásához kiegészítőkkel ékesítheted otthonodat, anélkül hogy mélyen a zsebedbe kellene nyúlnod. Válassz néhány szép festményt a kanapé fölé, és keresd hozzájuk az egymáshoz illő képkereteket. A hálót frissítheted különféle méretű, vidám huzatú párnákkal, míg az unalmas fürdőszobát egy merész zuhanyfüggönnyel és néhány puha törölközővel dobhatod fel. A cserepes virágok bármelyik szobába életet és vitalitást hoznak. Láthatod, hogy a zsebbarát lehetőségek száma szinte végtelen.

Forrás: otthonokesmegoldasok.hu

Kiemelt kép: pexels.com