Leállt a Meta összes szolgáltatása. Hiba van a Facebook, a Messenger, az Instagram és a Threads esetében is.

Kedden délután fél 5 magasságában rengetegen kaptak a szívükhöz, hogy valami probléma van a Facebook oldalukkal. Bizonyára sokan Messenger üzenetben próbáltak volna érdeklődni ismerőseiknél, hogy velük is történt-e hasonló, de ez az alkalmazás is lehalt.

Nem nálad van a probléma!

Úgy tűnik, hogy a leállás globális, világszerte történt valami probléma a Meta rendszerével. Ugyanis vagy az összes, vagy a legtöbb Facebook, Messenger, Instagram fiók működésképtelenné vált. Van, akinek csak nem frissít a hírfolyama, de sokakat kidobott a rendszer. Rengetegen kapták meg a „lejárt a munkamenet” üzenetet, azután pedig képtelenség volt a bejelentkezés.

A Telex emlékeztetett, hogy ilyen utoljára a Facebook estében 2021-ben volt példa, amikor egy konfigurációs hiba miatt nem tudtak csatlakozni az internethez a szervereik. Akkor pedig órákba telt, mire a mérnökök és egyéb szakemberek ki tudták javítani a hibát.

Egyelőre nem tehetünk mást, mint hogy várjuk, meddig tart az üzemzavar. Amennyiben friss információink lesznek a Facebook hiba kapcsán, arról a Nyugati Fényen mi is be fogunk számolni!

FRISSÍTÉS: Délután fél 6 körül helyreállt a Meta összes felületén a szolgáltatás!