Végre megtalálták őket!

Azonosítottak két ped0fil bűnöző férfit

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának (KR NNI) kibernyomozói külföldi társhatóságok segítségével azonosítottak és

fogtak el két Komárom-Esztergom (vár)megyei ped0fil férfit.

Az egyikük egy 37 éves gyanúsított, aki egy darkwebes (az internet legsötétebb bugyra, ahol rengeteg illegális tevékenység zajlik, például dr0gkereskedelem vagy pr0stitúció – a szerk.) fórumon tett közzé gyermekp0rnográf felvételeket, amiket 42 éves társa a saját gyermekéről készített. Mindkettejüket letartóztatták.

Ahogy csütörtökön közölték, az Interpol Nemzetközi Gyermeksz*xuális Kizsákmányolás adatbázisa, valamint külföldi társhatóságok rendszeresen segítséget nyújtanak a magyar nyomozóknak, hogy a darkwebre felkerülő ped0fil felvételeket megosztó hazai elkövetőket azonosítsák.

Egy ilyen darkwebes fórumra töltött fel január végén gyermekp0rnográf felvételeket egy akkor még ismeretlen személy, akit a KR NNI nyomozóinak sikerült azonosítaniuk.

Azt is kiderítették az illetőről, hogy évekkel ezelőtt csecsemőkről készült sz*xuális tartalmú felvételeket is letöltött, és évekig felhőtárhelyén tárolta azokat.

Megvannak a ped0fil bűnözők; letartóztatták őket

A Komárom-Esztergom vármegyei férfit a kibernyomozók február 20-án a lakóhelyén elfogták. A kutatás során lefoglalták számítástechnikai eszközeit, adathordozóit, rajtuk számos gyermekp0rnográf tartalmú felvétellel – részletezték a rendőrség honlapján.

Az eszközök elemzésével azonosították bűntársát, egy budapesti férfit, aki a gyanú szerint a saját kiskorú gyermekét a-buzálta rendszeresen, és az erről készített felvételeket megosztotta a társával – a darkwebre már ő töltötte fel ezeket, elérhetővé téve a többi felhasználó számára is.

A 42 éves budapesti apát a nyomozók február 23-án fogták el, majd nála is kutatást tartottak, és lefoglaltak minden olyan eszközt és tárgyat, amely az ügy szempontjából lényeges.

A közlemény szerint

a 37 éves férfit gyermekp0rnográfiával, a 42 éves férfit pedig gyermekp0rnográfiával és sz*xuális erőszakkal gyanúsítják.

A KR NNI őrizetbe vette őket, majd kezdeményezte letartóztatásukat, amit időközben az Esztergomi Járásbíróság elrendelt.

Mindemellett közölték azt is, hogy a gyermek családból való kiemelésére nem volt szükség, édesanyjával biztonságában van. A rendőrség az esetről ugyanakkor értesítette a gyámhatóságot a szükséges intézkedések megtételéért.

(police.hu nyomán)

(Kiemelt képünk illusztráció)