Családi történet: idén 5 generáció női tagja közösen ünnepli az anyák napját

A gyereknevelésből is kiveszik a részüket.

Családi történet: idén 5 generáció női tagja közösen ünnepli az anyák napját

Az idei anyák napja a szokásosnál is különlegesebb lesz az angol család számára – ez lesz az első alkalom, amikor együtt ünnepel üknagymamától kezdve a ükunokáig, minden nő.

A 25 éves Alice Kelso idén ünnepelheti az első anyák napját kislánya, Lyla-Rose Ashworth édesanyjaként,– a családjában nők öt generációja lesz jelen: az üknagymama, a 90 éves Alice Rayon, a dédnagymama, a 70 éves Brenda Atherton, a nagymama, 45 éves Louise Kelso, az újdonsült édesanya és a kis Lyla-Rose.

Különleges eseménnyel készülnek

Az angliai Lancashire megyében élő nők azt tervezik, hogy a különleges alkalom megkoronázására eltöltenek egy „lányos hétvégét” Londonban.

„Nagyon összetartó család vagyunk, és mindannyian nagyon szerencsések vagyunk, hogy itt vagyunk egymásnak” – mondta az újdonsült édesanya a Mirror-nak.

„Lyla-Rose imádja a nagyszüleit és a dédnagyszüleit. Nagyon szeretik őt, és soha nem kell bébiszittert keresnünk” – tette hozzá.

„Első alkalommal anyává válni néha megterhelő lehet, de tudom, hogy mindig sok olyan ember van mellettem, aki már átélte ezt a helyzetet, és aki tanácsot adhat nekem. Mindannyian sétatávolságra lakunk egymástól, és nincs olyan hét, hogy ne találkoznánk. Az anyák napja mindig nagy ünnep számunkra, úgyhogy már alig várom, hogy idén én is anyaként ünnepelhessek.”

– mesélte az újdonsült anyuka, akinek gyermeke tavaly november 2-án született, így az idei anyák napja valóban különleges lesz a család számára, hiszen most már öt generáció ünnepelhet közösen.

5 generáció együtt/Filantropikum

Minden generáció hoz valami egyedit

„Nem sok embernek adatik meg, hogy nagymama legyen, miközben a saját nagymamája is ott van mellette” –

mondta Alice, az édesanyjára és a dédnagymamájára célozva.

„Nagyon fontos, hogy a gyerekek idősebb generációkkal körülvéve nőjenek fel. Minden generáció hoz valami egyedit.”

-tette hozzá.

Sok erős nő van a családban

„Lyla-Rose nagyon szerencsés, hogy így nőhet fel. A családunkban nagyon erős nőktől származunk. Mindannyian dolgoztunk, mindannyian megmutattuk a lányainknak, hogyan gondoskodjanak magukról, és azt hiszem, látszik, hogy valóban sikerült átadni ezt a munkamorált.” – mesélte Alice.

Lyla-Rose dédnagymamája, Brenda a szülői teendők mellett takarítónőként és háztartási kisegítőként dolgozott, míg az ő édesanyja, Alice az 1940-es években tanyákon dolgozott szolgálóként.

„A gyereknevelés most nagyon más, mint régen, de örülök, hogy mind itt vagyunk Alice-nak, hogy támogathassuk” – tette hozzá.

Idősebb Alice, a család igazi matriarchája, aki 9 testvér mellett nőtt fel.

„Örülök, hogy most más az élet, és az unokáimnak és dédunokáimnak nem lesz olyan nehéz az életük, mint nekem volt” – mondta, hozzátéve, hogy mivel a második világháború ideje alatt a családjának nem volt könnyű dolga.

Összetartanak, de nem adnak kéretlen tanácsokat

„A nagyszüleim elég messze laktak tőlünk, amikor kicsi voltam, ezért nagyon fontos a számomra, hogy a családom a közelben legyen. Imádom látni, ahogy az összes lányom és unokám a saját útját járja az életben.”

Idősebb Alice háromgyerekes édesanya, akinek négy unokája és tizenegy dédunokája is van, Lyla-Rose pedig az első ükunokája, mégis minden egyes új családtag születése máig izgalommal tölti el. Azt is elárulta, hogy nem szeret kérés nélkül tanácsot adni, és nem szól bele a gyerekek nevelésébe.

„Minden generáció másképp neveli a gyerekeit, és mind azt hiszik, hogy ők tudják a legjobban! Én csak hagyom, hogy a maguk módján csinálják, amíg nem kérnek tőlem segítséget. Az viszont biztos, hogy a mi családunkban egyetlen gyerek sem fog szeretet nélkül felnőni” – mesélte lelkesen.

Forrás: Filantropikum.com