Furcsa lépésre szánta el magát.

Megvan Szentkirályi Alexandra választása

A főpolgármesterségért induló Szentkirályi Alexandra Brüsszelből hoz kampányfőnököt. Hidvégi Balázs a közösségi médiában jelentette be, hogy elfogadta a felkérést.

Hidvéghi nem tartozik az elsővonalas, elismert kormánypárti politikusok közé. Szentkirályi döntése arról árulkodik, hogy vesztes kampányra készül, és azt mutatja, a Fidesz inkább az EP-választásokra fókuszál.

Megírtuk, hogy az előzetes tervek szerint a múlt hétre ígérte a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének megnevezését. Orbán Viktor még decemberben tett arra ígéretet, hogy legkésőbb március első felében megnevezik a Fidesz főpolgármester-jelöltjét. Ezt az utolsó pillanatra hagyták: március 14-én délután jelentették be Szentkirályi indulását.

Megszületett a végső döntés

Március 14-én, csütörtökön érkezett a hivatalos bejelentés, hogy a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz–KDNP-szövetség főpolgármester-jelöltjének. Szentkirályi gyorsan kampányfőnököt keresett magának, alig egy héten belül meglett a válasz a kérdésre.

„Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármesterjelöltje, a mai napon felkért, hogy irányítsam a kampányát. A felkérést örömmel elfogadtam. Nemcsak Brüsszelben, hanem Budapesten is változás kell! Hajrá, Budapest! Hajrá, Alexandra!”

– írta gyenge magyar helyesírással a fideszes politikus.

(Hidvéghi Balázs/Facebook)