Lopott a miniszterelnök, de nem akárhonnan.

Orbán Viktor március 15-ei beszéde miatt került kínos helyzetbe

Mint ismert, Orbán Viktor idén szokatlan módon Budapesten mondta el március 15-ei beszédét. A kormányfő furcsa szónoklatában bőven akadtak figyelemre méltó mozzanatok, azonban Orbán beszédével összefüggésben más is kiderült a miniszterelnökről, ami finoman szólva is kellemetlen lehet a számára.

A Népszava arra hívta fel a figyelmet, hogy egy kanadai írótól, Gerry Burnie-től származik Orbán március 15-ei beszédének egyik „kulcsfontosságú” gondolata. Azonkívül, hogy a miniszterelnök más tollával ékeskedett – ez nem először fordult elő –, jelezték,

a kanadai szerző kifejezetten a melegek szemszögéből ír történelmi fikciós regényeket.

„A mai nyugati világ azt hirdeti, hogy az emberi élet, de legalábbis a politikai élet legfontosabb kérdése, hogy milyen világot hagyunk a gyermekeinkre. Micsoda kolosszális tévedés. Ugyanis a dolog éppen fordítva áll.

Nem az a kérdés, hogy milyen világot hagyunk a gyerekeinkre, hanem az, hogy milyen gyerekeket hagyunk a világra. Valójában ezen múlik minden”

– harsogta a kormányfő a nemzeti ünnepen.

Orbán ezt a gondolatot tulajdonította el

A miniszterelnök „eszmefuttatása” pedig nagyban hasonló Gerry Burnie nagy karriert befutó kötetének egyik idézetére, amely magyar fordításban az alábbiak szerint hangzik:

„Annyit beszélünk arról, hogy jobb bolygót hagyjunk a gyermekeinkre, hogy

elfelejtünk jobb gyerekeket hagyni a bolygóra”.

Mint írták, az író az Amazonon és a Facebookon olvasható bemutatkozását azzal kezdi, hogy

a melegek és más sz€xuális kisebbségek sokszor rejtőzködni voltak kénytelenek a történelem során,

így a történelemkönyvekben sem jelennek meg. Emiatt ő a regényeiben igyekszik rekonstruálni a szerepüket.