Júdásnak nevezte.

Megírtuk, hogy Bencsik András, a kormányközeli Demokrata nevű lap főszerkesztője is elment a moziba megtekinteni Rákay Philip Petőfi-filmjét, hogy eleget tegyen „hazafias kötelességének„, ám mint kiderült, egy cseppet sem volt elragadtatva attól, amit a fideszes producer csapatával összetákolt.

Rákay produkciója „minden vonatkozásban rossz lett”

„Rossz dolog egy hazafiasnak szánt műalkotásról rosszat írni, de még annál is rosszabb egy ilyen műalkotást végignézni.

Márpedig a Most vagy soha! című film minden vonatkozásban rossz lett,

amit a rengeteg ráköltött pénz sem tesz elviselhetőbbé”

kezdte kritikáját Bencsik András, aki írásában arra a kérdésre is kereste a választ, hogy „miért nem szabad dilettánsoknak mozifilmet készíteni, vagy ha mégis, miért kell azt ártatlan embereknek megnézniük?”.

Úgy látja, nagy baj, hogy Andy Vajna meghalt

„Akár erről is szólhatott volna a film. A látvány helyenként mutatós lett, a zene jól szólt, ám a forradalom elmaradt. Nagy baj, hogy Andy Vajna meghalt… Elterjedt a hír a pesti szóbeszédben, hogy az alkotók már új filmtémát találtak: a mohácsi vészt.

Uram, irgalmazz! Nem volt elég egyszer?”

– zárta írását Bencsik András.

Rákay nem tűri a kritikát

A főszerkesztő nem rejtette véka alá véleményét, ugyanis kritikus hangvételű írását Facebook-oldalán is megosztotta, ahol felbukkant maga Rákay Philip is, aki egy Facebook-hozzászólással vágott vissza Bencsiknek – vette észre a 444.hu.

Rákay Philip kommentje Bencsik András Facebook-oldalán / Forrás: 444.hu

A producer Júdásnak nevezte a főszerkesztőt

„Kétezer éves történet.

Nagycsütörtökön és nagypénteken mindenkiről kiderül, kicsoda is valójában…”

– írta Rákay kommentjében Júdáshoz hasonlítva a főszerkesztőt, akivel Gyopáros Alpár fideszes képviselő is egyetértett.

„Kivételesen, egyetlen (érthetetlenül pikírt) szavával sem értek egyet. Óriási, szórakoztató kalandfilm. Másodjára nézve is lekötötte a figyelmem”

– írta Gyopáros Bencsiknek Facebookon.

Megírtuk, hogy a nyitóhétvége után jelentősen megcsappant az érdeklődés Rákay Philip Petőfi-filmje iránt. A kormánypárti producer Most vagy soha! című alkotásának nézettsége mintegy 71,2 százalékkal bezuhant.

Rákay rekordmértékű, 6 milliárd forintos állami támogatásból készítette el minden idők legdrágább magyar filmjét. A mű megtekintését több iskolában is megkövetelték a diákoktól, mivel Rákay szerint „hazafias kötelessége” mindenkinek megnézni a filmet. Azonban az IMDb nemzetközi filmes adatbázis honlapján még ennek ellenére is többségben csak egycsillagos értékelések érkeztek Rákayék alkotásához.

(Nyugati Fény)