A sportolónő az 1964-es tokiói olimpián szerzett ezüstérmet, a Tévétorna című műsorban pedig három lányával szerepelt.

Rendkívül népszerű műsor volt

A Tévétorna vagy Tv-torna 1975 és 1989 között futott, és bár mindig csak egy ötperces produkció került bemutatásra, a Magyar Televízió egyik legnézettebb adása lett. Utóbbihoz persze az is hozzájárult, hogy 1976-tól minden este, az esti mese és a híradó között adták le. Kétség nem fér ahhoz, hogy rengeteg néző mozgott együtt a Tévétorna sztárjaival.

Kapcsolódó: Első magyarként hódítaná meg a világ egyik legmagasabb hegycsúcsát Varga Csaba

Makray Katalin és a Tv-torna

Schmittné Makray Katalin tízévesen a lakóhelyük közelében kezdett gyerektornára járni, itt fedezték fel a tehetségét. Majd az 1964-es tokiói olimpián ezüstérmet szerzett felemás korláton. Schmitt Pál felesége a Tv-torna című műsorban a hetvenes években kezdett szerepelni három lányukkal, Alexával, Petrával és Grétával.

Kapcsolódó: Bodrogi Gyula elárulta, miért olyan különleges számára az idei év

Az utóbbi akkor még csak háromesztendős volt, és hamar a nézők kedvencévé vált. A szórakoztató kislány édesanyja bevallása szerint nemegyszer megcsinálta, hogy kisétált a kamerák közül, míg a többiek fegyelmezettebben próbálták végezni a gyakorlatokat.

A 79 éves Makray Katalin/Családi kör c. műsor

A Családi kör című műsorban Makray Katalin arról is beszélt, hogyan élték meg gyerekei a hirtelen jött országos ismertséget:

Szerintem szerették. A lakótelepi környezetben, ahol éltünk, sok ember ismerte a másikat, az emberek kedvesek voltak velük, puszilgatták őket. Barátságos, kedves világ volt. És sokan tornáztak rá. Az idősebbek nem, de a gyerekeket hallottam a lakótelepi lakásban, hogy tornáztak: akkoriban volt divat volt a klumpa, és zengett a ház, amikor szorgalmasan tornázott mindenki.

Ma már inkább teniszező lenne

Az 1945. április 5-én, Vasváron született sportolót a köztévé műsorában is felköszöntötték a 79. születésnapja alkalmából. Elárulta, ha ma választhatna sportot, nem tornász lenne, hanem teniszező. Látszik is rajta, hogy a mai napig rendszeresen teniszezik. A mozgás iránti szeretet a népes családjára is jellemző.

Kapcsolódó: Óriási siker: Újabb győzelemmel folytatódott a magyar válogatott veretlenségi sorozata(+fotók)

„Hat unokánk van, négy fiú és két lány, a legelső unokánknak idén lesz az esküvője. Mindannyian sportolnak, a négy fiúból kettő versenyszerűen, a többiek szabadidős szinten, de szorgalmasan, ahogy a lányok is. Van két dicsőségünk, a két fiú, ők vízilabdáznak nagyon magas szinten”

– mesélte Schmittné Makray Katalin, aki Vigvári Vendelről és Vigvári Vincéről beszélt.

Íme, néhány kép a régmúltból, a sportolónőről és a népszerű tévéműsorban szereplő gyerekeiről:

Schmitt Pál és felesége, Schmittné Makray Katalin három lányukkal, Alexával, Petrával és Grétával.

Makray Katalin lányaival, a Tévétorna szereplőivel 1983-ban.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell” – a tornásznő lányaival a gyerekeket kívánták aktivizálni.

Az olimpiai ezüstérmes tornásznő a lányaival 1976-ban

Forrás: Femina.hu

Képek: Magyar Televízió