A pénz ismét fontosabb mindennél.

Orbán Viktor brutális tervét nem hagyja szó nélkül Karácsony Gergely

Kiakadt Orbánék legújabb stiklijén Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely friss Facebook-bejegyzésében. A főváros törvénymódosítóval érné el, hogy gigaposzterekkel csúfíthassa el a várost a kormányzat.

Karácsony Gergely bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Már megint, és újra: a kormány és a Fidesz Budapest érdekei elé helyezi a saját pénzembereinek érdekét. Magasról tesznek a városra, a városképre, csak hogy keressenek egy kis pénzt, meg hogy helyet csináljanak a saját propagandájuknak. Újabb történet, amiben, mint cseppben a tenger, benne van az elmúlt öt év.

Mi húsz év adósságát törlesztettük, hogy jogszerűen és elvszerűen, aprólékos jogi munkával Budapest, a budapesti városkép védelmében, a vizuális környezetszennyezés ellen fellépve elkezdtük eltávolíttatni az otromba, a közterületeinket elcsúfító, jórészt illegális gigaposztereket.

Ez a kormányhivatal dolga lett volna, ők fülük botját nem mozgatták, talán ez is összefügg azzal, hogy a kormányhivatal vezetője éppen most lett a Fidesz jelöltje.

Pert indítottunk, el is kezdték leszedni ezeket a csúfságokat, hiszen a bíróság is elismerte, hogy a fővárosnak joga van megtiltani a városképet elcsúfító gigaplakátok kihelyezését. Erre tegnap érkezett egy törvénymódosító javaslat, amely kisajátítja a közterület feletti „légi teret”.

Újra tönkretennék a városképet

Micsoda innováció, és lényegében engedélyezi a városkép összerondítását.

Nem nehéz kitalálni, hogy itt megint a pénzről van szó, meg a propagandáról, meg a csókosok érdekeiről, és nem Budapestről.

Mi pedig újra megkeressük a jogi megoldást, hogy ne engedjük a Fidesznek elcsúfítani a városunkat.”

(Karácsony Gergely/Facebook)