Súlyos napokon van túl az alkotmányjogász.

Mint ahogy arról a Nyugati Fény is beszámolt, Dr. Karsai Dániel, alkotmányjogászt, tavaly az ALS nevű betegséggel diagnosztizálták, ami az akaratlagos mozgást szabályozó agyi és gerincvelői idegsejtek pusztulásával jár. Az elmúlt időszakban a figyelem középpontjába került, mivel az aktív eutanázia jogáért küzd. Habár korábban népszavazási kezdeményezése elutasításra került a Nemzeti Választási Bizottság részéről, továbbra is elkötelezett az ügy mellett. Sajnos, állapota folyamatosan romlik, és már nem tudott részt venni egy podcastbeszélgetésen, amelyre testvérével együtt hivatalos voltak.

Kapcsolódó: Megrázó: Eddigi legsúlyosabb döntését hozta meg Karsai Dániel

Testvére közölte a friss információkat

Az alkotmányjogász állapotáról most testvére számolt be egy Facebook-bejegyzésben. Karsai nemrég tüdőgyulladással kórházba került, ám szerencsére csodálatos akaraterejének és az orvosok kiváló munkájának, sikeresen felépült. Bár állapota még nem a régi, múlt hét csütörtök óta ismét kommunikál, vendégeket fogad és sokat olvas. A bejegyzést változtatás nélkül közöljük:

Kapcsolódó: Rangos elismerést kapott a halálos betegséggel küzdő Karsai Dániel

„POSZT MORTEM LII. – BÁTYÁM NEVÉBEN – Tüdőgyulladás után

Testvérem, Karsai Dániel állapota az utóbbi hetekben rohamosan romlani kezdett. A beszédképességét nem veszítette el teljesen, de sajnos már a szövegek diktálása is túlságosan fárasztó számára. Arra kért meg ezért, hogy László Róbert barátunkkal közösen megfogalmazott posztokban mi számoljunk be az aktuális hírekről, eseményekről, természetesen Danival egyeztetve.

Március 28-án, születésnapja alkalmából egy lakásszínházi előadással szerettük volna meglepni, helyette épp ezen a napon muszáj volt kórházba mennie, mivel tüdőgyulladást kapott. A Korányi szakszerű ellátásának, a kimagasló színvonalú betegápolásnak, nem mellesleg Dani feketeöves akaraterejének köszönhetően a tüdőgyulladásból kigyógyult. Napokig a totális némaságban és a kommunikációképtelenség állapotában csak a reménybe tudtunk kapaszkodni.

Múlt hét csütörtök óta Dani ismét otthon pihen, sokat olvas, látogatóival – ha nem is úgy, mint akár csak pár hete, de kommunikál. És hatalmas mosollyal konstatálja, hogy a londoni derbin a Fulham 2-0-ra legyőzte a WestHam Unitedet.”

Kapcsolódó: Szívszorító videót tett közzé a halálos betegséggel küzdő Karsai Dániel

Forrás: blikkruzs.blikk.hu