Van bőr a képükön. Orbán Balázs bagázsa az MCC-vel kampányol a gyerekek körében.

Képzést hirdetett, amelynek keretében „nagyszerű lehetőséget” ígér az általános iskola felső tagozatos dákjainak az Orbán Balázsékhoz köthető kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC).

Nem hagyja békén a gyerekeket Orbán Balázs bandája az MCC-vel

Orbán Viktor politikai igazgatójának szervezete várja továbbá a negyedikes diákok jelentkezését az MCC fiatal tehetség programjába, amely – fogalmaztak –

„az egyedülálló MCC-s életút első lépcsőfoka” (?).

A hvg.hu beszámolója szerint a hétvégi képzés során – a robotika mellett – a magyar szülőföldhöz való kötődést is erősítenék – Orbán Balázsék szándékai szerint.

Kapcsolódó: Minden rendben? Orbán Balázs úgy tudja, Magyarország már a legfejlettebb országok közé tartozik

„Élmény, közösség és hasznos tudás”

– állítólag ezekkel „gyarapodhatnak” azok a diákok, akiket végül felvesznek a fideszes káderképző fiatal tehetség programjába.

Közölték, a most negyedikes diákok jelentkezését június 30-ig várják – ahogy írták – „Kárpát-medence-szerte”, összesen 27 helyszínen.

Miként fogják áthangolni Orbánék a gyerekeket?

Mint írták, a FIT program az MCC képzésrendszerének a legfiatalabbak számára szóló eleme, amely „már korai életszakaszban segíti a kiemelkedő képességű gyermekek kibontakozását”. A képzés ötödik osztályos kortól kínál „élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált, tehetséggondozó képzést”. A diákok többek között megismerkedhetnek a robotika rejtelmeivel, elsajátíthatnak pénzügyi és egészségügyi ismereteket – olvasható a kormányközeli szervezet közleményben.

Mivel mossák át az agyukat?

„A képzés nemcsak felkelti a gyerekekben a tudás iránti vágyat és felkészíti őket a továbbtanulásra,

de támogatja a kötődést a magyar kultúrához és szülőföldhöz”

– fogalmaztak.

„Hosszabb távon pedig

  • a tehetséges diákok érvényesülési lehetőségeinek biztosítása,
  • a tudatos állampolgárrá válás elősegítése,
  • a szűkebb és tágabb közösségük sorsáért felelősen gondolkodó
  • és cselekvő értelmiségi bázis kialakítása áll a középpontban”

– részletezték, hogy mi áll a középpontban.

Azt írták, az MCC programja hétvégi képzési rendszeren alapszik: szombatonként egész napos, intenzív, ugyanakkor játékokkal is tarkított foglalkozásokban lehet része a gyerekeknek.

Kapcsolódó: Orbán Balázs végre előállt a farbával: A politikai igazgató kikotyogta a Fidesz súlyos tervét

Kiket várnak Orbánék?

Jelentkezni az intézmény honlapján keresztül lehet, 4. évfolyamos, szeptembertől 5. évfolyamba lépő diákok számára, akiket az alábbi helyszíneken várnak: Arad, Beregszász, Békéscsaba, Budapest, Csíkszereda, Debrecen, Dunaszerdahely, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Kolozsvár, Marosvásárhely, Miskolc, Nagyvárad, Nyíregyháza, Pécs, Sepsiszentgyörgy, Szabadka, Szatmárnémeti, Szeged, Szekszárd, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg. A beregszászi képzési programra a jelenleg 5. osztályos, szeptembertől 6. osztályba lépő diákok jelentkezhetnek – írták.

Mint kedden megírtuk, Orbán Balázs az Economx Business Talks 24’ hétfői konferenciáján tartott előadást, amelynek során többek között arról beszélt, hogy rá vár a feladat, hogy felkészítse Magyarországot – de hogy mire, az rejtély. A politikai igazgató előadása során azt is mondta, „Magyarország már a legfejlettebb országok közé tartozik (sic!)”.

„Ha a versengéseket el tudjuk kerülni, ami a nagyhatalmak között zajlik, akkor egy újabb bumm alakulhat ki Magyarországon,

ezzel megerősíthetjük helyzetünket a legfejlettebb országok között”

– fogalmazott a politikus.

Orbán Balázsról a közelmúltban azt is megírtuk, hogy egy veszélyes nemzetközi bűnözővel kezdett el haverkodni. Mint ismert, Andrew Tate ellen a londoni bíróság is elfogatási parancsot adott ki, ellene emberkereskedelem és nemi er*szak miatt emeltek vádat Romániában.