Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt áll bíróság elé a Monori Járási Ügyészségen az a férfi, aki elverte fia haragosát a pilisi vasútállomáson.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban a 24.hu megkeresésére közölte: Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett szabadságvesztést kért a férfire.

Kapcsolódó: A bíróságon magyarázkodott a fideszes cégvezető: Önkormányzati pénzből élt nagyvilági életet

Az apa rendezni akarta a fia ügyét

A vádirat szerint a vádlott fia és a kiskorú sértő üzeneteket küldtek egymásnak tavaly nyáron. Az apa az ominózus napon Pilisen autózott, amikor meglátta fia haragosát a barátaival.

Ekkor eléjük hajtott, majd kivett a kocsi csomagtartójából egy vascsövet, és a fiatalok felé közelítve számon kérte a kamaszon a korábbi üzeneteit. A kiskorú ekkor felpattant a kerékpárjára és elmenekült. Az elkövető ekkor utána dobta a vascsövet, de nem találta el.

Kapcsolódó: Orbitális cirkusz: Korrupció miatt nyomoznak több tankerületi igazgató ellen

Megverte a fia haragosát

A tini a pilisi vasútállomásra hajtott, de az apa követte kocsival, majd ismét nekiugrott. Az elkövető ököllel esett a fiatalnak, aki a földre esett. A helyszínen lévő személyek ekkor elhúzták az apát a sértettől, aki ekkor visszament a gépkocsijához.

Ott ismét magához vette a vascsövet és a fiú felé indult. A tini ekkor a vágányok felé menekült, ahová a támadó már nem követte. Az ügyész azt közölte, hogy részbeni beismerő vallomást tett a bűncselekménnyel vádolt férfi.

Azt állította, hogy le akarta rendezni a konfliktust, és csak saját magát védte a dulakodás során

– mondta Nisóczi.

Kapcsolódó: Ezt még ők sem úszhatták meg: Nyomozás indult a CÖF-ösök ellen

Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett szabadságvesztést kért a férfire.

A videót az esetről itt tudod megtekinteni.

Forrás: 24.hu