Két éve még rekordokat döntögetett a 2Rule sportmárka.

Valami történt

Mészáros Lőrinc 2Rule (ejtsd: turul!) nevű cége lehúzta a rolót. Az okok nem világosak, ám a cég sikere (?) már a múlté. A cég nemrég mindkét, 2019-ben nyitott fióktelepét bezárta Budapesten, a Váci út 80-ban és a Ferihegyi út 280-ban, emellett a webáruház sem működik már – írta meg az atlatszo.hu.

Az utóbbin az az üzenet fogadja a vásárlókat, hogy

„Kedves Vásárlóink! Webshopunk átmenetileg nem üzemel”.

A cég az oknyomozó portál kérdéseire válaszolva közölte, hogy

„termékeink értékesítése értékesítési managereken keresztül történik, a lakossági értékesítés jelenleg szünetel, partnereink főként nagyvállalatok és sportegyesületek”.

Ez alapján kijelenthető, hogy magánvásárlókat nem igazán sikerült bezsebelnie a cégnek, azonban az állam által finanszírozott szervezetek – bizonyára felsőbb „javaslatra” sorra rendelték/rendelik a 2Rule-termékeket.

A fióktelepek bezárása egészen új megvilágításba helyezi azt a tavaly nyári hírt, hogy 200 millió forint értékben mintegy hetvenezer 2Rule-terméket adományozott a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa rászoruló fiataloknak. A nemes (?) felajánlás így inkább készletkisöprésnek tűnik – tette hozzá a lap.

Két éve még a csúcson voltak

Megírtuk, hogy 2021-ben fennállása legjobb évét zárta a Mészáros Lőrinc által alapított és többségi tulajdonában lévő ruházati márka, a 2Rule. A céget 2017 végén alapították, és 2018-ban már több NBI-es futballcsapat az általuk gyártott sportmezeket használta.

2021-ben a vállalat 557 milliós forgalmat bonyolított, az adózott haszna pedig több mint 138,5 millió forint volt. A cégben 30 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett Kővári Ágnes, azonban 2018-ban megvásárolta azt Mészáros, így azóta teljes egészében övé a vállalat.