Cseh Katalin kiosztotta a Momentumot harapdáló Magyar Pétert

Mielőtt a Tisza Párt végképp felzabálná a Momentumot.

Cseh Katalin kiosztotta a Momentumot harapdáló Magyar Pétert

A kutatások szerint leginkább a Momentum és a Kutyapárt szavazótáborát kannibalizálja az új jobboldali messiás, Magyar Péter.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Momentum nem tud mit kezdeni az új helyzettel, ami részben érthető is. A liberális párt Magyar Péter személyében kapott egy új, erős konkurenst a gyurcsányozásban, ráadásul egy olyat, aki 2022-ben nem indult közösen a DK-val, aki nem működik együtt az önkormányzatokban a DK-val, és nem indít közös polgármesterjelölteket a DK-val a soron következő önkormányzati választásokon.

Az erőszakkal visszarakott pártelnök, Donáth Anna zavarában össze-vissza rángatja a kormányt: egyszer felkínálkozik Magyar Péternek, utána elítéli, amit Magyar az ukrán háborúról és EU-ról mond, majd pár nappal később már újra Magyar Péter tüntetésén szelfizik.

Cseh Katalin, a Momentum első számú EP-képviselője, úgy tűnik, megunta pártja amőba-politikáját Magyar Péter-ügyben, és kemény üzenetet küldött az új jobboldali celeb-politikusnak.

Cseh Katalin posztját változtatás nélkül idézzük a Facebook-oldaláról:

Már többször hallhattuk Magyar Pétertől azt az ellenzék irányába megfogalmazott kritikát, hogy az Európa-politikánk a magyarok érdekei ellen menne. Mi ezzel határozottan nem értünk egyet.

Egyedüli magyarként vettem részt a jogállamisági mechanizmus megalkotásában. A ciklus egyik legnagyobb sikerének tartom, hogy az EU sokkal több közvetlen támogatást nyújt önkormányzatoknak és civil szervezeteknek, és sokkal szigorúbb a kormányokon átfolyatott pénzekkel.

Szilárd meggyőződésem, hogy ez jelenti a magyar érdekek védelmét uniós szinten, az ellenkezője pedig nem a magyarok, hanem Orbán Viktor érdekeit védi.

Az, hogy Európa egy évtized semmittevése után végre felvette a kesztyűt az Orbán-kormány demokráciarombolása ellen, a momentumos képviselők munkájának is köszönhető, és erre büszkék vagyunk.

Jót tenne a kampánynak, ha végre Európa-vízióról és konkrét intézkedéstervekről beszélnénk, ezért készített a Momentum egy több mint 50 oldalas programot, ami egy munkaterv a választás másnapjától kezdve. Magyar Pétertől a szlogeneken túl konkrétumot még keveset hallottunk, reméljük ezek is megérkeznek így a kampányhajrában.

Ezek szerint ő és pártjának EP-képviselői azon dolgoznak majd Brüsszelben és Strasbourgban, hogy a Bizottság ne követeljen jogállami és antikorrupciós garanciákat, adja csak oda Orbán Viktornak a felfüggesztett pénzt?

Évek megfeszített munkája volt felépíteni azt a koalíciót Európában, ami határozottabban lép fel az állampolgárok jogainak eltiprása és az uniós pénzek szabadrablása ellen. Nem mindegy tehát, Magyar Péter és pártja mit gondol ezekről a kérdésekről.

Nem gondoljuk, hogy „Brüsszel fogja helyettünk Orbán Viktort leváltani”. De azt igenis gondoljuk, hogy a magyarok európai állampolgárok is, és jogaikat az EU-nak is védenie kell.


.

(Nyugati Fény)