Egy egész város összefogott.

Kiskunhalason kétezren tüntettek vasárnap este a kirúgott kórházigazgató: Szepesvári Szabolcs mellett.

Csütörtökön menesztették

A kiskunhalasi kórház közösségi oldalán tudatta Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója, hogy Szepesvári Szabolcs távozott az intézmény főigazgatói posztjából.

A demonstráción a szervezők bejelentették, hogy Bányai Gábor kormánybiztos, a térség fideszes egyéni országgyűlési képviselője kezdeményezte, hogy helyezzék vissza főigazgatói pozíciójába az igazgatót. A politikus az esemény után újságíróknak megerősítette a bejelentést.

„A menesztés konkrét okairól továbbra sincs információm, annyit tudok, hogy

másfél éve boszorkányüldözés folyt Szepesvári Szabolcs ellen,

a vármegyei központi kórház vezetője részéről, aki mindent elkövetett, hogy a halasi kórház főigazgatóját eltávolítsa a pozíciójából”

– mondta a baon.hu tudósítása szerint a képviselő. Hozzátette azt is, hogy az elmúlt időszakban több vizsgálat is folyt Szepesvári ellen.

Miniszter segítségét kéri

„Bízom abban, hogy meg fog oldódni ez a személyi konfliktus. Mert ugyan jogom nincs hozzá, de kezdeményezni fogom a kialakult helyzet és a várost, valamint a halasi kórházhoz tartozó településeket eluraló kétségbeesés miatt, hogy a központi vármegyei kórház vezetőjét is mentsék fel az állásából.

Már nem méltó arra, hogy a vármegye egészségügyéért feleljen egy személyben”

– jelentette ki Bányai Gábor.

Bányai elmondása szerint már tárgyalt a helyzetről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel. Azt kérte tőle, hogy helyezzék vissza a főigazgatói pozíciójába Szepesvári Szabolcsot, és a hétfő nap folyamán írásban is megteszi ezt Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetője felé.

(baon.hu nyomán)