Orbán Viktor újabb megszorításra készül, Budapest láthatja kárát.

Orbán Viktor Budapest-ellenes politikája új fokozatba kapcsol

Felkérik a kormányt, vizsgálják meg,

miként lehet a budapesti fő közlekedési útvonalak feletti rendelkezést elvenni a Fővárosi Önkormányzattól,

és a központi állam részére átnyújtani. Erről Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tett bejelentést az Ultrahang Plusz friss adásában.

A cél, hogy 2024 júniusától a budapesti közlekedéssel kapcsolatos állami és önkormányzati döntések „egymást erősítsék„.

Vereczkey szerint ezzel összefüggésben bizonyos szintig egyetértés van közte és Karácsony Gergely főpolgármester között. Mindketten úgy vélik, egy kézben kell lennie a fővárosi és a kormányzati közlekedésirányításnak. Előbbi megjegyezte, ezzel nem lehet várni 2026-ig.

Ennek be kell következnie, az új főpolgármester talán tud majd kommunikálni a kormányzattal. Amennyiben nem, akkor

el kell venni ezeket a feladatokat a fővárostól

– fogalmazott Vereczkey, aki szerint az utolsó utáni pillanatban vagyunk, Budapesten „teljes dilettantizmus van”.

Mint mondta, a kormányt még nem keresték fel a javaslattal, megvárják a választásokat (sic!), ugyanis „lehet, hogy a helyzet megoldódik magától„.

Mi a helyzet Karácsony Gergellyel?

Nemrég nyilvánosságra hozták a friss budapesti közvélemény-kutatás eredményeit a választásokkal kapcsolatban. Aszerint továbbra is magabiztosan vezet Budapesten Karácsony Gergely, a második Vitézy Dávid, és csak a harmadik a Fidesz főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra. A Závecz Research vezetője, Závecz Tibor szerint a budapesti kerületek többségében az ellenzéki polgármesterek újrázhatnak majd.

Erről >>ITT<< olvashatsz részletesen.

Mint írtuk, a főpolgármesterségért induló Szentkirályi Brüsszelből hozott kampányfőnököt. Hidvéghi Balázs a közösségi médiában jelentette be, hogy elfogadta a felkérést. Hidvéghi nem tartozik az elsővonalas kormánypárti politikusok közé. Szentkirályi döntése arról árulkodik, hogy vesztes kampányra készül, és azt mutatja, a Fidesz inkább az EP-választásokra fókuszál.

Kapcsolódó: Orbán titokban tűnt fel a bukásra készülő Szentkirályi Alexandra oldalán

Az iparkamaráról

Emlékezetes, hogy Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László kezdeményezte annak idején a kata eltörlését. Az intézkedést rövidesen meglépte a kabinet, így megfigyelhető, hogy az iparkamara által csepegtetett információk a közvélemény tesztelésére szolgálnak.

(Ultrahang Plusz/YouTube/Nyugati Fény/Valódi Hírek)